Kova väite: Ajon ja MotoGP-kuski Vinalesin tiet eroavat

Huippulahjakkuudeksi luonnehdittu Vinales, 21, on kuninkuuskuokan siirtomarkkinoiden yksi kuumimmista nimistä. Hänen perässään ovat Yamahan ja Hondan tehdastallit.

Vinales kilpailee Suzukilla toista kautta. Ajo järjesti Suomessakin usein vierailleelle Vinalesille Suzukin kanssa sopimuksen, josta on jäljellä vielä optio ensi vuodelle.

Vinalesia on kuitenkin ehditty pitää jo lähes varmana Yamaha-kuljettajana ensi vuodesta alkaen. Vinalesia on sovitettu Valentino Rossin uudeksi tallikaveriksi ja Jorge Lorenzon suurien saappaiden täyttäjäksi, jos ja kun tämä tekee kohusiirron Ducatille.

Lorenzon Ducati-diilin julkistusta odoteltiin jo viime viikonvaihteessa Austinissa. Nyt näyttää siltä, että se tapahtuu runsaan viikon kuluttua Espanjan GP:n yhteydessä Jerezissä.

Motosport.com ei avaa väitteensä taustoja, eli sitä, minkä vuoksi Ajon ja Vinalesin tiet olisivat eroamassa. Toisaalta Sanchez kuullostaa luontevalta valinnalta uudeksi manageriksi, jos näin tosiaankin tapahtuu.

Sanchez on manageroinut vuosien saatossa MotoGP-sarjan kuljettajista Pol ja Aleix Espargaroa, Tito Rabatia, Julian Simonia, Jordi Torresia, Toni Eliasia ja Sebastian Portoa. Hän on työskennellyt myös Dakar-rallin moninkertaisen voittajan Marc Coman ja trial-kuljettaja Jordi Tarresin taustalla.

Ajo on toiminut Vinalesin henkilökohtaisena managerina viime vuodesta lähtien.

Ajo manageroi myös australialaista Jack Milleriä, joka kilpailee niin ikään toista vuotta MotoGP-luokassa. Suoraan HRC:n (Honda Racing Corporation) kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen omaava Miller ajaa meneillään olevalla kaudella Marc VDS-tiimin väreissä.

Uusin numero