Kotivoiton ja mestaruuden iloa Kuopion MX-liigan kisassa

Nuorimmissa junioreissa, eli 7-11- vuotiaiden MX65-luokassa Kasper Kangasniemi oli jälleen pitelemätön voittaen molemmat erät. Kangasniemi kasvatti piste-etumatkansa sarjassa jo lukemaan 48, joten hänelle riittää mestaruuden varmistamiseen kahden viikon kuluttua Lievestuoreella ajettavassa päätöskisassa yksi yhdeksästoista sija.

Kimi Koskisen sarjan kakkospaikka on jo lähes betonoitu sekin, Kuopiossa erien kolmanneksi ja neljänneksi ajanut Koskinen pitää hopeasijaa 46:n pisteen erolla samat eräsijat ottaneeseen Tobias Koukkuun.

Pronssitaistelu sen sijaan tulee olemaan tiukka, Viktor Juselius päästeli Kuopiosta kummankin erän kakkossijat ja nousi näin vain yhden pisteen päähän Koukusta.

Kuopion kisa oli Niemiselle kuluvan kauden MXC/C-luokassa tähän mennessä sijoituksiltaan vaatimattomin, mutta erien kakkos- ja viitossijatkin riittivät hänelle varmistamaan mestaruuden.

Ensimmäisen erän voittoon ajoi sarjakakkosena jatkava Wiljam Malin, toisessa erässä Tomi Mannonen otti kauden avausvoittonsa.

Pyry Juupaluoma pääsee päätöskisaan jo varmana vähintäänkin pronssimitalistina, sillä hänellä on jo 56:n pisteen etumatka Riku Ratiseen. Juupaluoman mitalin värin kirkastuminen vaatisi kuitenkin Malinin melkoista epäonnea Lievestuoreella, kun piste-ero kaksikon välillä venyi 42:een.

Junioreiden vanhimmassa ikäryhmässä, 11-15- vuotiaiden MXC/B:ssä kumpikin päivän erävoittajista ajoi uransa ensimmäisen voiton luokassa. Emppu Aro paineli avauserän startista kärkeen eikä luovuttanut vetovastuuta muille ennen ruutulippua.

Keränen nousi erän mittaan kakkoseksi ajaen jo ensimmäisessä erässä kauden parhaan suorituksensa. Kauden parhaaseensa ylsi myös kolmantena maaliin saapunut Jami Niemelä.

Toisessa erässä Keränen ei ollut taaskaan startissa aivan kärjessä, mutta noustuaan kakkoseksi hän ajoi kiinni kärjessä painelleen Niemelän vajaan kymmenen sekunnin karkumatkan ja päästeli loppujen lopuksi vakuuttavaan erävoittoon.

Sarjan kärkitriolle päivä ei ollut mikään menestys, mutta Antti Nyqvist piti erien seitsemännellä ja viidennellä sijalla sarjan ykköspaikan 38:n pisteen erolla Aleksi Kurviseen, kun hän puolestaan joutui tyytymään eräsijoihin viides ja kahdeksas. Matias Vesterinen joutui keskeyttämään ensimmäisen erän, mutta toisen erän kolmossija nosti hänet sarjan kolmanneksi vain pisteen erolla ennen Emil Weckmania.

Aro puolestaan on sarjassa vain kolmen pisteen päässä Weckmanista, joten tässä luokassa pronssikamppailu jatkuu hurjan tasaisena vielä Lievestuoreellakin.

MX-Liiga kisa jatkuu Heinjoen radalla sunnuntaina senioripäivällä, junioreiden kauden viimeinen kisa ajetaan siis 28. syyskuuta Lievestuoreella.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/954624
Pistetaulukot siellä linkistä "championship"

Uusin numero