Koskiselle tuplavoitto Alastaron viikonlopusta

Alastarolla MiniGP-luokka ajoi kaksi lähtöä, toisen lauantaina ja toisen sunnuntaina. 10-vuotias Kenny Koskinen antoi osviittaa jo perjantain harjoituksissa mitä tuleman pitää, kellottaen tasaisesti alle rataennätyksen olevia kierrosaikoja.

Lauantain aika-ajossa Koskinen ajoi odotetusti paalulle ja oli ainoa 1,16 ajan alittanut kuljettaja. Toiseksi ajoi Jenny Ruokolainen ja kolmosruutuun Leevi Johansson.

Lauantain kisa lähti Koskisen osalta hyvin käyntiin ja hän pääsi heti kärkeen. Kisan loppuvaiheilla Jenny Ruokolainen alkoi ajaa erittäin kovia kierrosaikoja ja nousta lähemmäs johtavaa Koskista. Ruokolainen pääsi yllättämään viimeisellä kierroksella.

– Näyttötaulu näytti eroksi 0,7 sekunti ja tiesin ajavani todella kovaa. Ihmettelin kun seuraavalla kierroksella eroksi näytettiin 0,00! Eikä tuosta mennyt kuin muutama metri ja Jenny tuli ohi, pääsi yllättämään ihan täysin, Koskinen toteaa.

Koskinen kuitenkin onnistui kuittaamaan tilanteen edukseen jo seuraavassa mutkassa ja ruutulipulle tultiin järjestyksessä Koskinen, Ruokolainen, Johansson. Uusi rataennätys (1,15,1) kirjattiin Ruokolaisen nimiin.

Sunnuntain lähdöstä tiedettiin tulevan tiukka kamppailu Koskisen ja Ruokolaisen välillä, tosin nyt Koskinen osasi odottaa, että Jennyn vauhti riittää antamaan kovan vastuksen. Koskinen pääsi heti lähdöstä kärkeen ja karkuun, mutta kuin uusintana lauantain kisasta, Ruokolainen saavutti lopussa. Tällä kertaa Jenny ei päässyt yrittämään ohitusta, mutta ruutulipulle saavuttiin vain kymmenyksen erolla.

Kärkikaksikolla löytyi vielä nipistettävää lauantain kovista kellotuksista, sillä sunnuntaina rataennätys siirrettiin uusille sekuntiluvuille. Ruokolainen säilytti rataennätyksen nimissään, uudet lukemat ovat 1,14,40. Koskinen jäi Ruokolaisen ajasta kaksi kymmenystä. Ottamalla voitot molemmista lähdöistä Koskinen siirtyi myös sarjan kärkeen. Seuraavaksi kisataan Motoparkissa muutaman viikon päästä.

Uusin numero