Koskinen, Vimpari ja Nieminen omaa luokkaansa MX-liigassa Torniossa

Kaikissa kolmessa luokassa nähtiin vain yhdet voittajat, kun Kimi Koskinen juhli MX65-luokan, Väinö Vimpari MXC/C:n ja Mauno Nieminen MXC/B:n kummassakin erässä.

Siuntion Moottorikerhon Koskinen on voittanut kaikki erät pienimpien pyörien sarjassa, eli 65-kuutioisten MX65-luokassa, joten hänen ykköstilansa ei ollut yllätys Torniossakaan.

Toiseksi ajoi sarjakakkonen, Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio ja kolmanneksi saman seuran Miska Kaipanen.

– Oli tosi kiva ajaa, kun ajoni kulki ja rata oli hienossa kunnossa. En ole täysin tyytyväinen startteihini, vaikka nousikin kummassakin erässä nopeasti kärkeen. Aina on kiva voittaa, nuori Koskinen kertoi iloisena.

85-kuutioisten MXC/C-luokan voittajasta ei myöskään ollut epäselvyyttä, vaikka Siuntion MK:n Vimpari joutuikin toisessa erässä ohittamaan muutaman kuljettajan noustakseen ensimmäiseksi.

– Takarenkaani lähti toisessa startissa puomilla pomppimaan, joten en päässyt liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla. Ohitukset onnistuivat kuitenkin helposti, vaikka rata olikin jo kulunut. Jaksoin ajaa hyvin, Vimpari kertoi.

MXC/C:ssä toisen sijan otti Sipoon Moottorikerhon Viktor Juselius ennen Pieksämäen Moottoripyöräkerhon Tuomas Vauhkosta.

Päivän arvoasteikolla korkeimmassa luokassa, eli MXC/B:ssä kärkikolmikon muodostivat Kouvolan MC:n Nieminen, Jämsän Seudun Moottorikerhon Pyry Juupaluoma sekä Kurikan Enducrossin Arttu Sihvonen.

– Toinen eräkin tuntui todella hyvältä ja jaksoin ajaa täysillä loppuun saakka. Kierroksella jääneet hieman sotkivat ajoani, mutta pääsin heistä aika hyvin ohi ja pystyin pitämään kärkipaikan helposti hallussani. Ei haitannut, vaikka Juupaluoma sai minua lopussa hieman kiinni, sarjaa johtava Nieminen kertasi.

MX-liiga jatkuu lauantaina niin sanotulla aikuisten päivällä samalla Tornion radalla, missä kilpaillaan MXJ-, MX125- ja MXB-luokissa.

MX65-luokka:
1. Kimi Koskinen, SMOK, KTM, 50 pistettä
2. Sampo Rainio, HyMK, KTM, 44
3. Miska Kaipanen, HyMK, KTM, 34

MXC/C-luokka:
1. Väinö Vimpari, SMOK, TM, 50
2. Viktor Juselius, SiMK, KTM, 44
3. Tuomas Vauhkonen, PiMoKe, KTM, 38

MXC/B-luokka:
1. Mauno Nieminen, KMC, Yamaha, 50
2. Pyry Juupaluoma, JSMK, Kawasaki, 42
3. Arttu Sihvonen, KurEC, Kawasaki, 42

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1039552

Uusin numero