Koskinen, Juselius ja Malin MX-liigan ykkösiä Miehikkälässä

Aurinkoinen ja helteinen keli laittoivat kuljettajat sekä kilpailunjärjestäjät koville, mutta alle 15-vuotiaiden kuljettajien kilpailussa jatkettiin varsin tuttuja tahteja.

Siuntion Moottorikerhon Kimi Koskinen oli jälleen 65-kuutioisten pyörien MX65-luokan kummankin erän ykkönen ja hän jatkaa vakuuttavassa sarjajohdossa. Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio oli yhteistuloksissa toinen, mikä on myös hänen sijoituksensa liigatilanteessa.

Virolainen Martin Michells vieraili liigassa ottaen kolmannen paikan.

– Rata oli hyvä, mutta toisessa erässä kastelun takia liukas. Piti ajaa normaalia rauhallisemmin. Kierroksella jääneet oli helppo ohittaa, koska rata on leveä ja vauhdikas, Koskinen kertasi.

MXC/C-luokassa Sipoon Moottorikerhon Viktor Juselius ajoi niin ikään kaksi erävoittoa. Sarjakärki sai kummassakin erässä tiukan vastuksen kahdesti toiseksi ajaneesta Suonenjoen Moottorikerhon Aapo Lukkarisesta.

Ensimmäisessä erässä kärkipaikka vaihtui vasta viimeisellä kierroksella. Yhteistulosten kolmas oli Karkkilan Moottorikerhon Leevi Hakala-Rahko.

– Lukkarinen antoi kovan vastuksen, mutta pystyin ohittamaan hänet kummassakin erässä. Ensimmäisen erän starttini ei ollut erinomainen eikä toinenkaan ihan nappisuoritus, mutta ajoni kulki hienosti, Juselius kertoi.

MXC/B-luokassa kuljettajat jaettiin aika-ajolla A- ja B-finaaleihin. A-finaalissa ykköseksi ajoi Hyvinkään Moottorikerhon Wiljam Malin.

Liigaa johtava Kouvola Motocrossin Mauno Nieminen voitti avauserän, mutta jäi kaatumisen jäljiltä toisessa kakkoseksi. Hän oli yhteistulosten toinen ennen Siuntion Moottorikerhon Jasse Jukaraista.

– Minulla on ollut käsi ”paketissa” enkä ole vielä päässyt ajamaan paljon. Oli kuitenkin hyvä päivä ja hienoa voittaa. Uskon, että olisin ollut ykkönen toisessa erässä, vaikkei Nieminen olisikaan kaatunut, Malin iloitsi.

MXC/B-luokan B-finaalin kärkikolmikon muodostivat Kaarina Motocrossin Roope Kangaskorte, Konneveden Moottorikerho / UA:n Tino Kapanen ja Akaan Moottorikerhon Valtteri Laakso.

MX-liiga jatkuu sunnuntaina samalla Miehikkälän radalla niin sanottujen aikuisten luokkien osalta.

MX65-luokka:
1. Kimi Koskinen, SMOK, KTM, 50 pistettä
2. Sampo Rainio, HyMK, KTM, 42
3. Martin Michells, Viro, KTM, 40

MXC/C-luokka:
1. Viktor Juselius, SiMK, KTM, 50
2. Aapo Lukkarinen, SjMK, Kawasaki, 44
3. Leevi Hakala-Rahko, KarkMK, KTM, 38

MXC/B-luokka, A-finaali:
1. Wiljam Malin, HyMK, KTM, 47
2. Mauno Nieminen, KMC, Yamaha, 50
3. Jasse Jukarainen, SMOK, Suzuki, 40

MXC/B-luokka, B-finaali:
1. Roope Kangaskorte, KMX, Kawasaki, 50
2. Tino Kapanen, KonnMK/UA, KTM, 44
3. Valtteri Laakso, AMK, Yamaha, 40

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1056468

MX-liiga sarjataulukot:
www.mylaps.com/en/championships/212400
tai vaihtoehtoisesti
www.kisainfo.net/MX-sarjat.asp

Uusin numero