Korhosen johtamat leidit ratkaisevat Helsingissä Superenduron maailmancupin voiton

Superenduron naisten maailmancupissa ajetaan kaksi osakilpailua. Niistä toinen sijoittuu 3. tammikuuta Saksan Riesaan.

Naisten kilpaileminen super- eli hallienduron arvosarjassa on vielä varsin tuore tapaus. Ensimmäiseksi mestariksi ajoi britti Emma Bristow, joka kuuluu maailman huipulle myös trialissa.

– Superenduron kaltaiset tapahtumat ovat epäilemättä se suunta, mihin moottoriurheilu kehittyy ja haluamme siksi panostaa niihin, Korhonen linjaa FIM:n tiedotteessa.

– Naiskuljettajien taso on noussut tuntuvasti monissa lajeissa ja haluamme houkutella kilpailijoita enduron, trialin ja motocrossin puolelta taistelemaan Superenduron tittelistä. Tämä on leideille loistava tilaisuus kilpailemiseen talvitauolla valmistauduttaessa hektiseen kesäkauteen, Korhonen jatkaa.

Blanchard: ”Leidit
ovat osa tätä showta”

 
FIM:n naiskomissio ja enduron MM-sarjojen promoottori ABC ovat tehneet kuviossa tiivistä yhteistyötä.

– ABC:llä on vahva usko naisten sarjoihin. Aloitimme naisten luokan osalta vuonna 2010 enduron MM-sarjan yhteydessä Italiassa ja Superenduroa naiskuljettajat ajoivat omassa luokassaan ensimmäisen kerran maaliskuussa vuonna 2013 Ranskassa. Viime kaudella ajettiin jo kolme osakilpailua ja näimme niissä kuljettajia endurosta, trialista ja motocrossista, kertoo promoottori Alain Blanchard.

Blanchard korostaa Superenduron vaativaa ja haastavaa luonnetta.

– Leidit ovat osoittaneet siitä huolimatta aina uskomatonta tahtoa ja luonteen lujuutta lahjakkuuden lisäksi. He ovat osa tätä showta. Suuri yleisö ja media ovat toivottaneet naiskuljettajat tervetulleiksi innostuneena ja ihaillen heidän hienoja suorituksiaan.

Suosikin viittaa kantavalla Bristowilla on taskussaan tuore kolmen vuoden mittainen jatkosopimus Shercon kanssa.

– Olen tietenkin iloinen tästä sopimuksesta. Sherco on vahva brändi ja sen trial- ja enduropyörät ovat aivan mahtavia.  Voin siis jatkaa uraani trialissa ja endurossa luottavaisin mielin mestaruudet tavoitteena.

Superenduron kuusi osakilpailua kattava miesten MM-sarja starttaa tänä viikonvaihteena Puolan Gdanskissa.

Selviö on, että viisi maailmanmestaruutta putkeen pauhannut puolalainen KTM-virtuoosi Taddy Blazusiak vetää mökin viimeistä paikkaa myöten täyteen Ergo Areenan korkean katon alla.
 

Uusin numero