Korhonen ja Gunnarsson puhkuvat intoa TT-varikolla

Tuukka Korhonen ja ruotsalainen Björn Gunnarsson ovat molemmat kokeneita Mansaaren kävijöitä. Korhosen vyöltä löytyy viime vuoden TT ja Gunnarsson on osallistunut aiemmin syksyiseen, amatööreille tarkoitetuun Manx GP:hen.
 
– Vuonna 2012 jouduin Manx GP:ssä todella pahaan onnettomuuteen, mikä pakotti minut pitämään välivuoden, Gunnarsson kertoo.

– Mutta palasin GP:hen viime vuonna! 2013 en voinut ajaa normaaleilla vaihteilla varustetuilla pyörillä, koska vaihteiden vaihtaminen ei onnistunut. Ajoin sen sijaan classicia Ruotsissa vanhalla brittipyörällä, jossa vaihteet ovat oikealla jalalla, Gunnarsson nauraa.

Nyt Gunnarson ajaa Nordgren Racingin Honda CBR 600 RR:ää ja DP Coldplaning/TC Racing Kawasaki ER-6 supertwiniä. Korhonen puolestaan ajaa NK Motorsin supertwin-Kawasakilla ja on luottavainen oman Honda CBR:nsä kuntoon saamisen suhteen.

– Minulle on tulossa uusi luistokytkin perjantaiksi ja moottorin säätämisen pitäisi onnistua lauantaina, joten uskon, että myös Honda on viivalla, toteaa Korhonen.

Sekä Korhonen että Gunnarsson sanovat tärkeimmäksi tavoitteeksi toistensa lyömisen. Molemmilla on myös näkemys siitä, kummassa luokassa he ovat suhteessa vahvempia.

– Paras supersport-kierrokseni oli keskinopeudella 116,276 mph, ja olemme tehneet talvitesteissä kovasti työtä pyörän vakauden parantamiseksi kovissa vauhdeissa, Gunnarsson pohtii.

– Lisäksi Tuukan ER-6 taitaa olla omaani enemmän viritetty.

Korhonen on oletettujen voimasuhteiden kanssa samoilla linjoilla.

– Björn on tosi nopea supersportilla, mutta minulla on paljon enemmän kokemusta supertwineistä, ja yleisesti radasta, joten jää nähtäväksi. Ainakin supertwinillä olen nopeampi, Korhonen miettii.
 
– Minä taas en itse asiassa ole koskaan ajanut supertwinillä. Tänään iltapäivällä suuntaan sen kanssa Jurbyn radalle hakemaan hieman tuntumaa, Gunnarsson kertoo.

Tuukka Korhonen ja Björn Gunnarsson osallistuvat Mansaaren TT-ajoissa supersport- ja lightweight-luokkiin. TT:n harjoitusviikko käynnistyy lauantaina 30. toukokuuta ja kilpailuviikko 6. kesäkuuta. Kilpailulähetykset ovat nähtävissä Nelonen Prolla.
 

Uusin numero