Konttisen ”Koutsin” blogi”: Valintoja

”Jokainen joutuu tekemään valintoja. Joskus ne ovat helppoja, joskus vaikeita. Urheilussa valintojen tekeminen on jokapäiväistä. Huippu-urheilijat ovat tehneet oman uransa osalta aika paljon itselleen sopivia valintoja. Osalla valinnoista on ollut suurempi merkitys lopputulokseen kuin toisilla ja jälkeenpäin on mahdotonta varmuudella arvioida, mitä jos olisikin tehnyt toisin.

Varmasti onnistuneita valintoja ovat tehneet tämän vuoden maailmanmestarit Joonas Kylmäkorpi, Mauno Hermunen sekä Pekka Päivärinta. Samoin muut lajiemme tämän vuoden Suomalaiset MM- ja EM-mitalistit Juha Salminen, Matti Seistola, Sami Salstola, Timo Myöhänen, Olli Koskela, Peetu Paavilainen, Miska Aaltonen, Staffan Floessell, Sanna Kärkkäinen,Viktor Herten, Samu Kemppainen, Vesa Lipponen ja Fredrik Fredlund voivat olla tyytyväisiä valintoihinsa.

Isotkin tavoitteet ja niiden toteutuminen ovat loppujen lopuksi aivan lähellä. Omaan tavoitteeseen pääseminen on realistista tekemällä päivittäin harjoittelun lisäksi erilaisissa arkisissakin asioissa valintoja tavoitteen suuntaan.

Vai miltä kuulostaa: "Eiköhän tässä ole jo tullu ajettua tarpeeksi… Kyllähän mä vielä voin hetken valvoa, ei kai se haittaa, jos huomenna vähän treeneisssä väsyttää tai jos sitten jättäis huomenna treenaamatta… On niin paljon ohjelmaa, että tänään en kyllä ehdi harjoitella… Joo, no voi sitä tänäänkin mennä mäkkäriin, ei kai se ruoka oikeesti niin paljoa kehittymiseen ja harjoitusvaikutukseen vaikuta… Ei meillä rahat riitä, turhaan mä ittestäni esitettä teen ja yritän sponsseja saada, hirvee duuni… Tänään vois ottaa vähän kevyemmin… Pärjäähän toikin, vaikkei tee mitään, vai tekeeköhän, jos se toimis mullakin… Rata on huono, ei pysty treenaa kunnolla… Hyvä treeni, tuskin se venyttely paljoa tähän päälle hyödyttää… Jaksaiskohan tehdä muutamia lihaskuntoliikkeitä lenkin jälkeen… Tarviikohan noita tasapainoliikkeitä oikeesti tehdä, kehittyyhän se ajaessakin… Sataa ja uus pleikkapeli, ei ehkä kannata ajaa tänään, pyöräkin kuluu…"

Mitä korkeammalla tavoitteet ovat, sitä vähemmän voi valinnoissa lipsua.”

Samanlaisia ​​uutisia

Kullas vahvana SM-motocrossin kaatosateessa Orimattilassa

Vantaan Moottorikerhon Harri Kullas juhli kolmatta kertaa perättäin kaikkien erien voittoa, kun motocrossin SM-sarjassa ajettiin neljäs osakilpailu Orimattilassa sunnuntaina. MX2-luokassa puolestaan sarjakärki Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen väänsi niukan voiton Tampereen

Viimeisin numero