Konkari Bayliss tuhahti: ”Podiumille – älkää nyt olko naiiveja!”

Kovan kohun saattelemana parrasvaloihin palanneen Baylissin starttipaikaksi sunnuntaina ajettaviin Superbiken MM-sarjan kahteen ensimmäiseen osakilpailuun jalostui tuomariston kokouksessa loppujen lopulta lähtöruutu 13.

– Olen täällä taas, mutta voittajaksi en palaa. Se on täysi mahdottomuus . Moni haluaisi nähdä minut podiumilla, mutta sitäkään ei tule tapahtumaan. Arvostan kohtaani osoitettavaa luottamusta, mutta älkää nyt olko naiiveja, Bayliss toppuuttelee.

Pisteitä Baylis on kuitenkin tällä tahdilla valmis kotiyleisönsä edestä poimimaan.

– Tuntuma tekemiseen ei ollut paras mahdollinen Superpolessa, sillä en ole ajanut aikoihin aika-ajorenkailla ja minun piti olla varovainen. Kierros kierrokselta kulki kuitenkin paremmin. Jos saan otettua sunnuntaina hyvät startit ja niiden alle vielä onnistuneen warm up-session, niin uskoisin taistelevani sijoituksista kympin sakkiin kiitokseksi Ducatille ja yleisölle, suunnittelee maailmanmestaruudet vuosina 2001, 2006 ja 2008 kuitannut Bayliss.

Bayliss korvaa testeissä selkänsä telonutta Davide Giuglianoa, joka joutuu olemaan pahimmassa tapauksessa sivuissa radoilta kolmen kuukauden verran.

Baylissille ei ole kuitenkaan luvassa enää tämän jälkeen tuurauskeikkoja Aruba.it Racing-tiimissä.

– En tiedä. Luultavasti ei, Bayliss kuittaa.

Ducatin kilpailutoimenjohtaja Paolo Ciabatti on nostanut Giulianon seuraavan tuuraajaan osalta esille Michele Pirron ja Xavi Foresin nimet.
 

Uusin numero