Kolmen seiskan tiimin Pekkanen tuplasti seitsemäs Doningtonissa

Supersport 600-luokassa ajava suomalaisen 777RRTriumph-tiimin ykköspilotti Pauli Pekkanen kaasutteli kahdesti seitsemänneksi ja korjaili sijoitustaan sarjassa samalle tasolle kaventaen eronsa sarjakuutoseen viiteen pisteeseen.

Jämsäläinen oli hyvässä vauhdissa jo kilpailun harjoituksissa ja varsinkin sunnuntain kilpailussa oli mahdollisuuksia parempaan.

– Treenit meni hyvin, mutta aika-ajossa meni renkaiden paras pito hukkaan ruuhkissa. Lauantain kisassa mentiin säädöissä väärään suuntaan ja korjattiin ne takaisin sunnuntaiksi. Pitkässä kisassa olikin startti hyvä ja tulin avausvarvilta kuutosena. Sitten yksi kaveri tunki ohi tiukassa paikassa ja kilkkasi minut nurmikolle. Porukka livahti ohi, mutta pääsin nousemaan seiskaksi, kertasi Pekkanen viikonloppunsa.

Triumph-tehtaan tuella toimivan 777RRTriumph-tallin englantilaisajaja Luke Jones peesasi jämsäläistä molemmissa starteissa kahdeksanneksi. Sarjassa Jones on yhdestoista.

Kauden yhdeksännen BSB-osakilpailun Supersport-luokan lauantaisen viisikierroksisen kilpailun voitti Jack Kennedy ennen samalle sekuntiluvulle ehtineitä Billy McConnellyä ja Christian Iddonia. Sama kolmikko oli kärkipäässä myös sunnuntaina ajetussa, pitkässä 15 kierrosta käsittäneessä kilpailussa paitsi, että voittoon ajoi lauantaisen kisan missannut Glen Richards.

Yamahaa ajava Kennedy johtaa sarjaa 10,5 pisteen erolla Triumphia kyytivään Richardsiin. McConnelly on kolmantena ja Iddon neljäntenä.

BSB-sarja valtaa seuraavaksi RR-pyhätön, sillä sarja vierailee Hollannissa. Assenin RR-katedraaliksi ristityllä areenalla kisataan kahden viikon kuluttua.