Kokeneella Kalliolla ei ole kelillä väliä voitokkaalla Motegin radalla

Moto2-luokan MM-pisteissä neljäntenä olevalle Mika Kalliolle, 30, sääennuste on kuitenkin yhdentekevä, sillä Marc VDS -tallin suomalaisvahvistus on valmistautunut molempia kelejä varten.

– Olen voittanut täällä sekä kuivalla että sadekelillä, joten säällä ei sinänsä ole minulle väliä. Rata on istunut hyvin ajotyyliini ja tulokset ovat olleet hyviä kelistä riippumatta, vaikkei tämä varsinaisesti mikään suosikkiratani olekaan, kolmesti Motegissa voittanut Kallio tähdentää.

– Lisäksi meillä on jo tiedossa säädöt molempia kelejä varten, joten sekään ei ole mikään ongelma. Kunhan nyt vaan pääsisin ajamaan ehjän viikonlopun ilman kaatumisia tai rengasongelmia, niin ei tässä pitäisi olla mitään hätää.

– Silloin olisi kaikki mahdollisuudet palata palkintopallille.

Kallio saa Motegissa rinnalleen myös tallikaverinsa Scott Reddingin, jonka piti alun perin olla sivussa Japanin osakilpailusta viikko sitten murtuneen ja saman tien operoidun ranteensa vuoksi.

– Scott läpäisi lääkärintarkastuksen ja aikoo kokeilla perjantaina, kestääkö ranne ajamista. Myös hänen tilaansa ajatellen vesikeli olisi hyvä, sillä silloin ajaminen ei olisi ihan niin fyysistä.

Moto2-luokan ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan Motegissa perjantain vastaisena yönä klo 04.55.
 

Uusin numero