Knight kukisti Blazusiakin pisteellä Guadalajaran jännitysnäytelmässä

Tuo piste-ero syntyi käytännössä Superpole aika-ajokisassa, jossa Knight päätyi Shercollaan kolmanneksi ja KTM:ää käskyttävän Blazusiakin edelle. Se merkitsi Knightille todella arvokasta bonuspistettä, sillä varsinaisissa kisaerissä kaksikko kuittasi talteen saman sijoitussarjan 1-2-3.

– Mahtava ilta täällä Meksikossa ja 2000 metrin korkeudessa. Voitin kokonaiskisan ja olen tyytyväinen ajooni. Iso kiitos koko Sherco-tiimille, iloitsi Knight.

Blazusiak viimeisteli avauserän voiton 2,967 sekunnin erolla Knightiin.

Toisessa erässä Knight oli vuorostaan ykkönen 4,212 sekuntia ennen kolmanneksi päätynyttä Blazusiakia. Toiseksi KTM:llä kiilasi britti Jonny Walker 1,775 sekuntia voittajasta.

Päätöserään saatiin yllätysykkönen, kun ranskalainen Mathias Bellino avasi Husqvarnalla voittotilinsä MM-sarjassa. Blazusiak paineli toiseksi 5,531 sekuntia voittajasta. Knight tiesi, että hötkyilyyn GP-voiton osalta ei ollut enää tarvetta, joten hän rauhoitti tilanteen kolmannella sijalla ja 3,7 sekuntia Blazusiakin takana.

– Vaikea ilta, sillä radalla oli vain yksi linja. Jättäydyin viimeisessä erässä suosiolla Bellinon taakse ja annoin tämän mennä menojaan, koska hän ei taistele mestaruudesta, kuittasi Blazusiak.

Knight kukisti Blazusiakin Guadalajarassa pistein 53-52. Walkerin 44 pistettä riittivät kolmanteen sijaan.

Blazusiak ja Knight ovat jakaneet kuusi osakilpailua kattavan sarjan voitot tähän mennessä.

Jo viidettä peräkkäistä hallimestaruuttaan jahtaava Blazusiak oli kärkinimi kauden avauksessa Liverpoolissa ja viikko sitten Brasilian Belo Horizontessa.

Knight on puolestaan pystynyt peittoamaan Blazusiakin paitsi Meksikossa, myös tämän kotiyleisön edessä Lodzissa.

Mestaruudesta kehkeytyy näiden kahden kuljettajan välinen kauppa. Blazusiak on poiminut neljästä osakilpailusta talteen yhteensä 217 pistettä. Knight vaanii 18 pisteen takamatkalla.

Seuraava osakilpailu ajetaan 9. helmikuuta Barcelonassa. MM-kausi kietaistaan pakettiin 22. helmikuuta Ranskan Toursissa.

Täydelliset tulokset:
http://www.moto-live.info/

Uusin numero