Kisakuskin paikasta KTM:llä tappeleva Mika Kallio: ”Pysyin ihan kärkijätkien vauhdissa”

Jokunen kierros ennen loppua oma tallikaveri Pol Espargaro pääsi kuittaamaan suomalaisen, joka oli ollut siihen asti selkeästi nopein KTM-kuljettaja niin aika-ajoissa kuin kilpailussakin.

”Täytyy olla todella tyytyväinen kilpailuun. Totta kai olisin halunnut kovasti olla kymmenen parhaan joukossa, mutta tallikaverillani oli lopussa parempi vauhti kuin minulla ja hän pääsi ohi. En pysynyt riittävän lähellä ohittaakseni.”

”Pitää muistaa, että tämä oli vasta kolmas kilpailuni tällä kaudella, joten siihen nähden pitää olla erittäin iloinen tuloksesta.”

Kallio harmitteli KTM:n podcastissa, ettei pyörä toiminut kilpailun lopussa yhtä hyvin kuin ensimmäisellä puoliskolla.

”Isoin ongelma oli takapään pidossa ja renkaan kestävyydessä, siihen meidän pitää löytää oikeat ratkaisut. Kilpailun alkupuolella pysyin ihan kärkijätkien vauhdissa ja ero johtavaan kuljettajaan oli pitkään vain viisi sekuntia. Pystyin ajamaan ihan samoja kierrosaikoja kärjen kanssa, mikä oli todella tyydyttävä tunne. Sitten takapään pito alkoi kadota, enkä pystynyt pitämään vauhtia samanlaisena.”

”Tiimi teki taas kerran erinomaista työtä koko viikonlopun, vain 17 sekunnin ero kärkeen oli meille iso ja hieno asia”, Kallio sanoi. 

Uusin numero