Kipinöitä Austinissa: Marquez nopein, mutta Vinales paalulle

MotoGP-luokan aika-ajon lopulla Vinalesin nopea kierros meni pilalle Marquezin takia. Marquez kertoi, ettei hän huomannut Vinalesia. Marquez tiputettiin toisen lähtörivin neljänteen ruutuun.

– Kokonaisuutena ajoni oli hyvällä tasolla lauantaina. Aika-ajo oli hektinen ja kaatumiseni jälkeen jouduin siirtymään kakkospyörääni. Valitettavasti en huomannut takanani ollutta Vinalesia, koska olin keskittynyt Iannoneen. Kisassa on tärkeää rengasvalinta. Rata on fyysisesti erittäin vaativa, totesi Marquez miettiessään tulevaa kisaa.

Näin Vinalesilla on sunnuntain kisaan paalupaikka ja toisen ruudun saa Suzukin Andrea Iannone. Yamahan Johann Zarco nousee eturivin kolmanteen lähtöruutuun. Marquezin viereltä viidennestä lähtöruudusta lähtee Valentino Rossi.

Moto2-luokassa Alex Marquezin vierelle rullaa lähtöruutuun britti Sam Lowes ja eturivin täyttää Italian Mattia Pasini. Miguel Oliveira oli vielä perjantaina koko ryhmän nopein, mutta aika-ajossa hän ei onnistunut, ja Oliveiran lähtöpaikka on neljännessä lähtörivissä. Tiimikaveri Brad Binder starttaa ruudusta 16.

– Oli vaikea päivä. Kisapäivän lämmittelyajoon meidän on saatava parannettua asetuksia. Kisa on pitkä, totesi Oliveira.

Moto3-luokassa ykkösruudusta lähtee espanjalainen Jorge Martin, ja muut eturivistä lähtijät ovat Aron Canet ja John McPhee.
 

Uusin numero