Kinnunen suvereeni hyisessä Yyterissä

Jo lauantain Suomen Cupissa vauhtinsa näyttänyt Santeri Kinnunen ajoi MXJ-luokassa kaksi suvereenia erävoittoa. Kinnusen seurakaveri Jämsästä, Matias Savo johti aluksi kumpaakin erää, mutta Savo oli päivän todellinen epäonnensoturi jouduttuaan keskeyttämään kahdesti rengasrikon vuoksi.

Savo oli ainoa, joka sunnuntain kisassa pystyi antamaan vastusta Kinnuselle ja niinpä voittomarginaalit olivatkin erissä huimat 28 sekuntia ensimmäisessä ja uskomattomat yksi minuutti 22 sekuntia toisessa. Päivän toiseksi parhaat sijoitukset sinnitteli Juha Hurskainen ollen avauserän kolmas ja toisen toinen. Ajojärjestyksessä viimeisenä olleen MXJ:n toisessa erässä Yyterin hiekkalaari oli jo lievästi sanoen haastavassa kunnossa, joten todella kolea keli tuskin ajajia liiemmin haittasi.

MXC/B:ssä kisattiin kahdessa ryhmässä. Joel Kolehmainen ajoi avauserän voittoon omassa ryhmässään, mutta vauhdikas kaatuminen lopetti matkanteon toisessa erässä ja erävoittoon päästeli avauserän kakkonen Teemu Silmola.

Sami Ahola oli puolestaan suvereeni toisessa kisaryhmässä ajamalla molempien erien voittoon, vaikka toisessa Niko Jousi pääsikin ajoittain ahdistelemaan.

Jussi Kariniemi piti MXB:n parasta vauhtia pystyssä pysyessään, mutta kaksi kompurointia ensimmäisessä erässä pudottivat miehen kymmenenneksi. Toisessa erässä ajoneuvon kumipuoli kesti paremmin kohti maapallon keskipistettä ja tuloksena oli voitto. Mikko Stenvall oli päivän totaalin paras ajettuaan ensimmäisen erän voittoon ja toisessa Kariniemen jälkeen kakkoseksi.

Motocross-kausi jatkuu ensi viikonloppuna kansallisen Motocross-Liigan kauden avauskisalla Mäntyharjussa.

Uusin numero