Kingelin aloittaa taistelun kohti MM-mitalia

Kun vuoden 2013 Supermoton maailmanmestari Mauno Hermunen on nyt lyönyt virallisesti ajohanskat naulaan supermoton MM-koitosten suhteen ja Toni Klemkin pitää vähintään vuoden kestävää taukoa, kasautuvat sinivalkoiset menestymisodotukset ainoana suomalaisena Supermoton pääluokassa kisaavan 25-vuotiaan Asseri Kingelinin harteille.

– Paineita ei luo se, että olen ainut suomalainen pääsarjassa. Harmittaa vain, että ei ole Maunoa eikä Tonia kannustamassa hyvään tulokseen, vuoden 2012 Suomen mestari ja vuoden 2014 Euroopan mestari Kingelin myöntää.

Jyväskylän mies on parhaillaan Italiassa vetämässä viimeisiä treenejä tulevaa viikonvaihdetta varten.

– Täällä sitä Ottobianossa ajetaan parasta aikaa viimeisiä kevyitä crossitreenejä, niin on sitten latinki tulevan viikonlopun kisaan valmis.

Kaikki näyttää hyvältä MM-kauden starttiin, vaikka pieniä teknisiä murheitakin on ollut. Viime viikonloppuna Italian mestaruussarjan osakilpailussa Viterbossa Kingelinin treenipyörän moottori sanoi sopimuksensa irti.

– Leikki jäi kesken jo lauantaiaamuna. Harmillisesti varamoottoria ei tähän pyörään ollut, koska kisa oli tarkoitus ajaa vain harjoitusmielessä ennen varsinaista päälähtöä Jerezissä.

Itse kisapyörä, nelipuolikas nelitahtinen tehdasviritteinen Aprilia on kuitenkin tikissä ja myös taustajoukkojen suhteen kaikki on mallillaan.

– Fast Wheels -tiimi toimii täydellisesti ja mekaanikot ovat panostaneet kovasti, että sen puoleen ei ole kuin kehuttavaa.

Kingelin sijoittui viime vuonna loppupisteissä S1-luokan yhdeksänneksi. Tänä vuonna tavoitteena on pokata MM-mitali kauden päätteeksi.

– Viime kaudesta ei jäänyt mieleen muuta kuin, että periksi ei anneta vaikka joskus koetellaan äärirajoja. Tämä kausi on sinänsä jännittävä, koska odotukset ovat korkealla tulosten suhteen. Voittoa tavoitellaan joka erässä. En pidä ketään pahimpana vastustajana erikseen, kaikki me lähdetään samalta viivalta ja tullaan järjestyksessä maaliin.

Kun MM-kausi käsittää vain seitsemän osakilpailua, on suomalaisen lyötävä kaikki kortit pöytään jo kauden avauksessa.

– Jerezistä odotan onnistumista, jotta kausi saa hyvän alun loppukesää katsoen.

Mauno Hermunen on kritisoinut ankarasti MM-sarjan promoottorin toimia. Vielä muutama päivä ennen kauden alkua, on kolme kilpailupaikkaa avoinna. Kingelin ei kuitenkaan anna sen häiritä keskittymistään.

– Minä en keskity kilpailun järjestäjän ja sarjan järjestäjän tekoihin, kun niihin ei täällä voi itse vaikuttaa mitenkään. Kun vastassa on italialainen, se olisi turhaa ajan hukkaa ja hampaankiristystä. Lopputulos pysyy silti aina samana.

Seitsemän osakilpailua käsittävä Supermoton MM-kausi käynnistyy 3.4. Espanjan Jerezistä. Asseri Kingelin osallistuu kauteen ainoana suomalaisena pääluokassa S1. Lisäksi S2-luokassa kilpailee Suomen Aaro Harvia.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero