Kilpailut loppuvat Anderstorpissa

Anderstorpin moottoriradan ratayhtiötä vastaan on tehty rikosilmoitus kahden melurajan ylittämistapauksen jälkeen. Molemmissa tapauksissa kyse oli kunnan omista mittauksista, jotka suoritettiin, kun rata oli vuokrattu tanskalaiselle ratapäiväjärjestäjälle. Gislavedin kunta kritisoi ratayhtiötä myös puutteellisesta omavalvonnasta.

Rikosilmoituksen jälkeen ratayhtiö on tehnyt päätöksen sulkea rata kilpailutoiminnalta.

– Emme voi enää jatkaa liiketoimintaa. Tuntuu, että olemme viranomaisten haitanteon kohteena, kertoo ratayhtiön toimitusjohtaja Kari Lehtimäki Värnamo Nyheter -lehdelle.

Ruotsalaisilla moottoriradoilla maksimimelutaso on 95 desibeliä. Useimmilla radoilla on automaattiset melutason seurantajärjestelmät, jotka tietyissä tapauksissa lähettävät tietoa suoraan kunnan viranomaisille.

Gislavedin rakennus- ja ympäristölauta järjesti kaksi kontrollimittausta kahdella eri etäisyydellä radasta. Molemmilla kerroilla sallittu melutaso ylittyi. Varmistuksena melutaso mitattiin myös kohdasta, johon radan kiinteä melumittari on sijoitettu. Mittaustulokset erosivat toisistaan, minkä vuoksi viranomaiset kritisoivat radan omavalvontaa.

– Ei kukaan halua rataa suljettavan. En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan mitään sellaista. Mutta asetetuista rajoista on pidettävä kiinni, kertoo Gislavedin kunnan ympäristöjohtaja Lasse Arnesson Värnamo Nyhetersille.

Uusin numero