Keskisormi kuriin, Rossi! – miljonäärejä uhataan sakoilla

Näin kävi yhdeksänkertaiselle maailmanmestarille Valentino Rossille kaksi viikkoa sitten San Marinon GP:n toisessa vapaassa harjoituksessa Misanossa, jossa hän heristeli Yamahan puikoista keskisormea Suzukin Aleix  Espargarolle.

FIM lähestyi kuninkuusluokan kuljettajia sähköpostilla ennen tänä viikonvaihteena ajettavaa Aragonin GP:tä kertoen uudesta linjauksesta.

– Se (keskisormen näyttäminen) oli minun virheeni, mutta olin siinä tilanteessa 100-prosenttisen oikeassa. Radalla jokaisen kuljettajan on oltava koko ajan tarkkana ja seurattava myös muiden tekemisiä. Jos näin ei ole, niin se on paljon pahempaa tähän (keskisormi) verrattuna, sanoo Rossi.

Asioista aina niiden oikeilla nimillä puhuva Hondan LCR-tiimin Cal Crutchlow pitää FIM:n uutta sanktiota lähinnä vitsinä. Tilanne on vähän vastaava kuin se, että FIM sakottaa miljoonabudjetilla kilpailevia talleja 300 eurolla, mikäli ne eivät ole tehneet täyttä selkoa testiohjelmastaan ja -aikataulustaan.

– Minulle tämä uusi sääntö merkitsee konkurssia!, Crutchlow naureskelee.

– Saimme tosiaankin viikolla sähköpostia ja ymmärrän toki FIM:n kannan, mutta olen sittenkin pettynyt siihen. Pidin siitä, mitä Rossi teki Misanossa. Miksi en olisi? Ilmaiset sillä sitä, mitä juuri silloin tunnet. Pistämme henkemme alttiiksi tässä lajissa ja jos joku tekee virheen, niin hänelle on ehdottomasti tuotava se välittömästi julki, Crutchlow jyrähtää.

Uusin numero