Kesän 2013 suuri piikkitesti on käynnistynyt

Kesän 2013 piikkitesti on käynnistetty. Tällä kertaa kuvio on hieman erilainen. Koska piikkikuskit kuitenkin ovat 16-18 -vuotiaita, kukapa niitä olisi parempi testaamaan kuin sen ikäiset kuljettajat?

Haimme testikuljettajia talvella, ja noin sadan hakemuksen joukosta kuljettajiksi valikoituivat Niklas Kiiski, Jenni Pekkarinen, Oula Regina ja Jere Uusi-Videnoja. Käskytettäväkseen he saivat Honda CBR 125 R:n, Husqvarna SM 125 Racingin, KTM 125 Duken ja Generic TR 125 SM:n. Pyörät testiin tarjoavar Brandt, MP-Racing, KTM Nordic ja Motor Power. Kukin kuljettaja ajaa jokaisella pyörällä noin kuukauden, jonka jälkeen suoritetaan kaluston vaihto. Aluksi KTM:n sai ajoon Jenni, Hondan Oula, Genericin Jere ja Husqvarnan Nilkas.

Lisäksi kuljettajilla on testissä ajovarusteita Duellin ja Powerfactoryn tarjoamia ajovarusteita. Testikuljettajat saivat päähänsä kypärät Lazerin, Heldin, AGV:n ja Airohin mallistosta, ajoasut ovat Heldin ja Scottin, jalkoihin puetaan Sidin, TCX:n ja Heldin saappaat ja käsille suojaa tarjoavat Fiven, Scottin ja Heldin hanskat.

Testin aluksi kuljettajille pidettiin noin parin tunnin mittainen käsittelyharjoitus, jossa treenattiin hidasajoa, kahdeksikkoa sekä hätäjarrutusta. Kaikki suorituivat harjoitteista mallikkaasti, pääsääntöisesti vain niin usein vaikea katseen käyttö vaati huomiota. Kaikilla on selkeästi ajaminen hyvin hallussa, ja tarjottu palaute epäilemättä auttaa hiomaan taitoja vieläkin paremmiksi.

Kuljettajat on nyt lähetetty kukin omalle taholleen ajamaan testiä. Koko Biken toimitus toivottaa heille turvallisia ja hauskoja ajokilometrejä. Piikkitestille on perustettu oma blogi, josta voi seurata kuljettajien edesottamuksia kesän aikana.

Uusin numero