Kent siirtyy Ajon riveistä Tech 3-tiimiin ja Moto2-luokkaan

Kent on solminut kahden vuoden mittaisen sopimuksen Tech 3-tiimiin, jossa hän saa rinnalleen ranskalaisen Louis Rossin.

Aki Ajon johtamassa ja maailmanmestaruudessa saksalaiskuljettaja Sandro Cortesen voimin vahvasti kiinni olevassa Red Bull KTM Ajo-tiimissä kisaava Kent on Moto3-luokan pisteissä kuudentena ennen neljää viimeistä osakilpailua.

Kentin, 18, tavoin myös Cortese, 22, kilpailee ensi kaudella Moto2-luokassa. Cortesen uusi tiimi on saksalaistaustainen GP Intact.

– Tunnen olevani valmis vaihtamaan luokkaa, sillä kokoni ei ole ideaali Moto3:een, kertoo 176-senttinen Kent.

Ranskalaisen Herve Poncharalin johtamassa Tech 3-tiimissä kilpailevat uusien kasvojen, eli Kentin ja Rossin lisäksi tutut brittikuljettajat Cal Crutchlow ja Bradley Smith.

Crutchlow on esittänyt tällä kaudella ajoittain varsin vahvoja otteita MotoGP-luokassa, jonne Smith nousee sovitusti hänen uudeksi tiimikaverikseen Ducatille siirtyvän italialaisen Andrea Dovizioson tilalle.

Poncharalin brittikuljettajiin on aiempina kausina lukeutunut myös James Toseland, joka on lopettanut aktiivuransa loukkaantumisten vuoksi. Toseland on toiminut sittemmin Kentin eräänlaisena mentorina. Kaksikkoa yhdistää myös manageri Roger Burnett.

Moto3-luokkaan panostava Ajo on povannut Kentille isoa tulevaisuutta MotoGP-sarjassa ja samaan uskoo vahvasti myös Poncharal.

– Danny on kuljettaja, jonka otteita olen ihaillut jo pitemmän aikaa. Hän oli alusta alkaen listan kärkipäässä, kun aloin kartoittaa tiimini kuljettajia kaudeksi 2013 Moto2-luokkaan, toteaa Poncharal.
 

Uusin numero