Kawasaki: tulossa 16 uutta mallia vuosittain, 10 hybridimallia 2025 mennessä

Kawasaki Motorsin toimitusjohtaja Hiroshi Ito on linjapuheessaan kertonut merkin tulevaisuuden askelmerkkejä. Jos Kawasaki on tähän asti tunnettu limenvihreänä merkkinä, niin jatkossa se on yhä vihreämpi.

Kawasaki Heavy Industries yhtiöitti hiljattain omaksi yrityksekseen Kawasaki Motors Ltd:n, joka keskittyy moottoroitujen kaksipyöräisten, maastoajoneuvojen, nelipyöräisten, vesijettien ja moottorien valmistukseen. Uuden yhtiön toimitusjohtaja Hiroshi Ito on nyt kertonut julkisuuteen, mitä muutoksella haetaan ja miltä Kawasaki näyttää tulevaisuudessa.

Kawasaki Motors perustettiin, koska se lisää joustavuutta ja itsenäisyyttä päätöksentekoon, jolloin se voi reagoida nopeammin markkinatrendeihin ja kehittää uusia tuotteita, jotka hyödyntävät uusia tekniikoita. Esimerkkeinä lähitulevaisuuden ajoneuvoista  Ito mainitsi sähköisen kaksipyöräisen, hybridimoottoripyörän ja kehityksen alla olevan Ninja H2:n vetypolttoaineella toimivan moottorin. Yritys pyrkii tuotannossa kohti hiilineutraaliutta. 

Konkretia kohti tavoitteita merkitsee mm. kymmenen sähkö- tai hybridimoottoripyörämallin lanseeraamisen vuoteen 2025 mennessä. Saman ajanjakson aikana kehitetäään viisi uusilla edistyksellisillä polttoaineilla liikkuvaa maastoajoneuvoa. Itse ajoneuvojen lisäksi kehitetään myös niitä täydentävää tekniikkaa, kuten tekoälyä, tutkatekniikkaa ja esimerkiksi Kawasaki Rideology- sovelluksen kehittämistä. 

Tavoitteiden saavuttamiseksi tuotekehitykseen panostetaan enemmän investointeja. Kawasaki Motors aikoo tuoda keskimäärin 16 uutta kaksipyöräistä mallia vuodessa markkinoille vuoteen 2025 asti.

Uusin numero