Kawasaki julkistaa Z900RS-retron jo kahden viikon päästä? – Tulossa kaksi eri versiota?


Huhut uusien pyörämallien ympärillä kiihtyvät sitä mukaa kun syksyn suurin kansainvälinen moottoripyöränäyttely – marraskuussa järjestettävä Milanon EICMA – lähestyy. Yksi ”varma” uutuus on Kawasakin Z900-mallista muokkaama retromalli Z900RS.

Tietoja ja kuvia uutuudesta on vuodettu ahkerasti, mutta kannattaa muistaa että kaikki mitä seuraavaksi kerrotaan, on vielä spekulaatiota. Samoin ”vuodetut” kuvat ovat hyvin pitkälti fotoshopin tuotosta, eikä vielä tiedetä aivan tarkkaan miltä uusi Z900RS tulee näyttämään. Vaikka valtaosa ensi vuoden uutuusmalleista esitellään marraskuun alkupuolella Milanon näyttelyssä, niin Kawasakin huhutaan ottavan varaslähdön ja esittelevän tämän retromallin jo 25.10. Tokion näyttelyssä.

Ulkonäössä on haettu selvästi linjoja vuoden 1972 Z1 900 Super Four -mallista. Jopa tankin linjoja ja maalausta myöten. Runko ja moottori on lainattu viime vuonna esitellystä Z900-mallista, mutta moottoritehoa huhutaan muutetun nakumallin 125 hevosvoimasta noin 115 hevosvoimaan. Samalla keskikierrosalue olisi muuttunut vahvemmaksi.

Kawasaki yhdistää uutuudessaan retrotyylin ja nykytekniikan tyylikkäästi. Pyöreä ajovalo perustuu LED-tekniikkaan, ja mittaristo muodostuu kahdesta klassisesta pyöreästä mittarista. Perusmalli tulee olemaan naku ja rinnalleen se saa cafe racer -version, joka pienen etukatteen lisäksi poikkeaisi perusmallista myös vanteiden, jousituksen ja äänenvaimentimen osalta. On myös esitetty arvioita, että perus-Z900:sta poiketen edessä olisi radiaalijarrut. Kawasakin kerrotaan painineen kovasti äänien kanssa, jotta se saisi ne sävyltään juuri halutuksi mutta kuitenkin voimakkuudeltaan hyväksyttäviksi.

Uusin numero