Kauhaselle kaksi kakkossijaa Kemorasta

Kauhanen tuli ajoissa paikalle treenaamaan, jotta sateiseksi povatulle viikonlopulle saataisiin kierroksia myös kuivalla joita vaikealla Kemoran radalla ei liikoja ole tullut.

Perjantain harjoitukset alkoivat sateisena, kuten oli odotettua ja Kauhanen sai vauhdin nopeaksi jo heti ensimmäisestä harjoituksesta lähtien.

– Hiukan on rengaspaineiden kanssa vielä hakemista, mutta hyvältä näyttäisi, kertoi Kauhanen harjoitusten jälkeen.

Lauantain aika-ajot alkoivat todella märällä radalla ja taktiikkana oli ajaa vain mahdollisimman paljon kierroksia. Aika-ajoista irtosi yhdeksäs lähtöpaikka, joka oli b-luokan toinen sija ja asetelmat kisaan näytti hyvältä.

Lauantain sprinttikisassa Kauhanen otti maksimisuorituksen, jonka pystyi ja ylitti maaliviivan toisena. Kisan voitti Kokkolalainen Miko Ronkainen ja kolmanneksi tuli niin ikään Kokkolalainen Miika Viiperi.

– Kyllä tuolla mentiin niin kovaa kun vaan päästiin, mutta Ronkaisen vauhtiin ei tällä kertaa ollut mitään mahdollisuuksia. Katsotaan mitä huomenna pystytään tekemään, tiivistää Kauhanen.

Sunnuntai alkoi warm upilla, kuivuvalla radalla ja sieltä Kauhanen nappasi koko porukan toisen sijan. Kisaan valmistautuminen alkoi siis hyvillä mielin. Toisen kisan lähtöjärjestys määräytyy uuden säännön mukaan sprinttikisan nopeimpien kierrosten mukaan, joten Kauhanen joutui lähtemään ruudusta 15 ja b-luokan neljänneltä sijalta.

Ensimmäisessä lähdössä tapahtui muutaman kilpailijan kolari ensimmäisessä mutkassa, joten kisa keskeytettiin punalipuin.

Toisessa lähdössä Kauhanen ampaisi hyvin viivalta ja onnistui yksitellen napsimaan kilpakumppaneita ollen maalissa jälleen toinen.

Maaliintulojärjestys noudatti samaa kaavaa kuin lauantaina Miko Ronkaisen ollessa ensimmäinen ja Miika Viiperi kolmas.

– Tänään oli hiukan huonommat lähtökohdat verrattuna eiliseen, mutta onnistuin irtoamaan viivalta hiukan paremmin. Kilpaa sai ajaa jokaisella kierroksella tosissaan ja onneksi tulos oli näin hyvä. Sain täältä myös sarjaan pistejohdon, joten Pärnuun lähdetään hyvillä mielin, kertaa Kauhanen.

Seuraavat kisat ajetaan Auto24ringillä Pärnussa 8-10. heinäkuuta.

Teksti: Juha Kauhasen tiedotus
 

Uusin numero