Kauhanen kauhoi mestaruuksia

Kilpailun johto päätti, että Superbike ja Superstock pyörät ajavat Pärnussa yhteiset aika-ajot ja kisat. Superstock 600B-luokassa Yamahaa käskevä Juha Kauhanen sai nipistettyä  ruuhkaisella radalla kohtuullisen ajan aika-ajossa ja ruudukon kahdeksannen lähtöpaikan, joka oli luokkansa toinen.

”Aika-ajot meni ihan kohtuullisen hyvin. Yksi puhdas kierros riitti hyvään aikaan tällä kertaa. Lähtöpaikkana kahdeksas ruutu täällä on vaikea, koska lähtösuora taittuu oikealle ja sinne jää helposti pussiin”, mietti Juha ennen starttia.

Ensimmäinen startti meni jokseenkin odotusten mukaisesti ja Juha jäi hiukan pussiin, kun vierestä lähtenyt kuski alkoi taittamaan oikealle ja ensimmäisessä mutkassa tuli vielä ruuhkaa, niin takaa-ajo oli valmis. Kisan edetessä, jokaisella kierroksella kanssakilpailijoita ohitellen Kauhanen tuli maalilinjan yli luokkansa voittajana ja hymy huulilla.

”Vauhti ei tainnut kummoista olla, mutta kilpaa sai ajaa ja sen takiahan tänne lähdettiin”, summaa Juha kisan tapahtumat.

Toiseen lähtöön lähdettiin jälleen kahdeksannesta ruudusta ja alku oli edellisen lähdön toisinto. Tällä kertaa ensimmäisestä mutkasta tultiin ulos kuitenkin hiukan paremmilla sijoilla ja muutaman ohituksen jälkeen Kauhanen oli taas luokkansa kärkisijalla. Kilpailu keskeytettiin pari kierrosta ennen loppua punaisella lipulla, joten ensimmäinen sija oli taas plakkarissa. Lisäksi mestaruus Baltian ja Viron mestaruussarjassa.

”Nyt saa taas hiukan huokaista helpotuksesta, kun nämä tavoitteet on saavutettu. Kahden viikon päästä yritetään täyttää kauden päätavoite, eli mestaruus vielä Suomen Superstock B luokassa.”

Siihen Juhalla onkin hyvät edellytykset, kun Motoparkista mies tarvitsee vain yhdeksän pistettä mestaruuden varmistamiseen.

Suomen Road Racing -finaali ajetaan Virtasalmen Motoparkissa 2.-4.9.2016.

Lehdistötiedote Juha Kauhanen

Uusin numero