Katettu sporttimallisto kasvamassa – KTM RC 990 nähty salaisissa testeissä

Ratakäyttöön suunniteltu RC 8C, jota KTM valmisti vain 100 kappaleen erän.

Ei vieläkään V4-moottorista KTM Superbikea, mutta KTM:n huhutaan testaavan jo täyttä häkää yli 130-hevosvoimaista katettua sporttipyörää.

Lopultakin! KTM on jo pitkään ollut mukana Moto3-, Moto2- ja MotoGP-luokissa, mutta Mattighofenissa ei ole hyödynnetty sporttista imagoa ja rakennettu sarjatuotantoon asti yltänyttä isoa sporttipyörää. Tällä hetkellä katetun sporttimalliston lippulaiva on 373-kuutioinen ja yksisylinterinen RC 390, joka ei välttämättä aivan suoraan yhdisty mielikuvissa MotoGP-luokan yli 250-hevosvoimaiseen RC16-tykkiin. Ja vuonna 2008 esitelty brutaali RC8 on jo ehtinyt painua historiaan niin muistoissa kuin teknisestikin. 

Nyt näkyy kuitenkin oranssia valoa tunnelin päässä, sillä salakuvaajat ovat nähneet KTM:n testaavan uutta ja selvästi tehokkkaampaa sporttipyörää. Ensimmäiset huhut kertoivat, että kyseessä olisi vähän aikaa sitten esitellyn RC 8C-ratapyörän katupainos. RC 8C:a KTM ilmoitti valmistavansa vain 100 kappaleen erän, ja ilmoitus poiki mallia kohtaan niin suuren mielenkiinnon, että koko erä myytiin loppuun neljässä minuutissa ja 32 sekunnissa. 

Uudempi huhu on se, että kyseessä ei olisikaan 890 Duken tekniikkaan perustuva moottori, vaan isompi mylly. Se olisi edelleen kaksisylinterinen rivimoottori, mutta tulevaan 990 Dukeen suunniteltu voimanlähde, joka otettaisiin käyttöön 2023 tai 2024 seuraavan 890 Duken malliuudistuksen yhteydessä. Noin 990-kuutioiseksi kasvanut iskutilavuus tietäisi myös tehon kasvua 890 Duke R:n 121 hevosvoimasta (ja RC 8C:n 128 hevosvoimasta) yli 130 hevosvoimaan, mikä olisi sekä katu- että ratakäyttöä ajatellen varsin mukava lukema. 

Näiden huhujen perusteella uusi RC 990 kilpailisi melko suoraan esimerkiksi Ducati Panigale V2:n ja MV Agusta F3:n kanssa, ja saattaisi pienillä muutoksilla sopia myös edellä mainittujen kilpailijoiden tavoin uuteen Supersport-luokkaan. Ja jos RC 990 saadaan markkinoille, niin sitä seuraavaksi kaudeksi voidaankin jo odotella vielä tehokkaampaa ja teknisempää RC 990 R -mallia…

Lisää uutta Kotaria, jota ei tarvitse odottaa yhtä pitkään:

Ja toinen mutta ihan nakuna:

Tämänhetkinen RC-malliston lippulaiva uudistuu kaudelle 2022 ja se on jo koeajettu:

Uusin numero