Kari Vehniäinen aloittaa kolmannen IDM-kautensa

Kaksi edeltävää kautta Suomen Superbike -sarjaa Yamahalla hallinnut Kari Vehniäinen keskittyy tänä vuonna IDM-sarjaan. Hertrampf Racing Ducati -tiimissä ajavan Vehnän kalustoksi on vaihtunut uusi Ducati 1098R. Karilla on tältä vuodelta saavutuksena jo triplamestaruus jääradoilta, ja aikataulujen salliessa Vehnä ajaa myös muutaman SM-osakilpailun.

”Lauantaina (4.4.) olin vielä aika hukassa talven jälkeen, no lusikka kauniiseen käteen ja nöyrästi töihin. Pyörä on tuntunut koko ajan ihan hemmetin kivalta ja sama tunne onneksi jatkui. Jotenkin vaan pelkäsin jarrutuksia ja onnistuin hukkaamaan kaarrenopeuden…Vähän oli alkuun hankalaa mutta lähtihän se sitten menemään.”, kommentoi Vehnä ensimmäisiä testejä Ducatilla.

Kawasakille siirtynyt Sami Penna testaa uutta kalustoaan ja mittauttaa vauhtiaan niin ikään tulevan viikonlopun IDM-sarjan avauskisassa. Kukko Racing Team ajattaa Jurvan Botniaringiltä 22.5-24.5.2009 alkavasssa SM-sarjassa yhtä pyörää.

”Suuntaamme tiistaina Saksaan hakemaan vauhtia IDM sarjan osakilpailusta. Lausitzissa Eurospeedway – radalla viikonloppuna ajettava Saksan mestaruus kilpailu tarjoaa meille hyvät mahdollisuudet saada arvokkaita testikierroksia. Kuljettajalle on myös tärkeää saada kisakokemusta ennen Suomen kauden alku. Tarjolla on paljon kierroksia sillä perjantaina ajetaan neljät harjoitukset, lauantaina kahdet aika-ajot ja sunnuntaina kaksi kilpailua”, kertoo tiimin puuhamies Ville Nurmi.

”Pyörä tuntuu erittäin hyvältä ja saimme paljon aikaan ensimmäisen testipäivän aikana (Alastarossa). Voimaa pyörässä on paljon. Keuliminen meinaa olla ongelma mutta saimme päivän aikana pidennettyä pyörää ja ongelma saatiin kuriin. Saimme säädettyä ajoasennon kohdilleen ja kokeiltua erilaisia välityksiä. Tästä on hyvä jatkaa ja päivästä jäi erittäin positiivinen fiilis”, toteaa Penna 19.4. ajetun ensimmäisen testipäivän jälkeen.

Järvenpääläinen Tatu Lauslehto (numerolla 55) ajaa IDM-sarjassa Supersporteissa uudella Triumph Daytona 675:lla. Turkulainen Eeki Kuparinen (numerolla 19) ja järvenpääläinen Antti Soitiala (numerolla 34) ajavat molemmat 125-kuutioisten luokassa Honda RS 125:lla.

Eeki Kuparinen oli viime vuonna IDM 125-luokassa 32:s.

IDM 2009 kalenteri:

24.-26.4. EuroSpeedway Lausitz
15.-17. 5. Motorsport Arena Oschersleben
29.-31. 5. Nürburgring
19.-21.6. Sachsenring
3.-5. 7. Salzburgring
31.7. -2.8. Schleizer Dreieck
21. – 23.8. TT Circuit Assen
11.-13.9. Hockenheimring, Baden-Württemberg, FINAALI

Uusin numero