Kantosen komennossa mennään – Suominen nousi kolmanneksi

Kantonen ei vaikuttanut täysin tyytyväiseltä suoritukseensa 13. maastokokeen, eli Hassin jälkeen, vaikka onkin onnistunut kasvattamaan kaulaa perässä tulevaan Nikanderiin.

– Vähän olen kaatuillut ja Kuhmoisten maastokokeella jäin kiinni, porvoolainen kertoi Jämsän huollossa.

Pyöräänsä Kantonen kehui, mitään vikoja ei ole ilmennyt koko kilpailun aikana. Kantonen uskoi myös mahdollisuuksiinsa kasvattaa etumatkaansa entisestään mitä pohjoisemmaksi mennään.

– Nyt kun täälläpäin on enemmän lunta, niin tämä sopii mulle paremmin kuin Ronille. Ajaminen on ollut tänään jotain kilpailun ja nautinnon välimaastosta, Kantonen kertoi kysyttäessä, kuinka tärkeää hänelle on kasvattaa eroa takana tuleviin.

Jämsän huollon jälkeen kilpailijoilla oli vuorossa kisan vaativin maastokoe, 22 kilometriä pitkä Haapajoki (MK14). Haapajoella kärkipään kuskeilla meni noin puoli tuntia. Myös Hassi oli pitkä – ajoajat siellä olivat kärjessä noin 25 minuuttia.

– Äsken Hassissa loppui energia, niin pitää syödä vähän pastaa, Kantonen naureskeli Jämsän huollossa pitkien rutistusten välissä.

Kolmanneksi Jämsän pätkillä nousi alueen oma mies Janne Suominen. Suominen nousi Kuhmoisten maastokokeella (MK 12) viidenneksi Riku Nikanderin ohi. MK13:n ongelmat tiputtivat Nikanderin lopulta kymmenenneksi. 14. maastokokeella Suominen nousi kolmanneksi.

Neljäntenä 14. maastokokeen jälkeen on Sipoon Marko Laaksonen, joka nousi kolmanneksi lauantaiaamuna Evon maastokokeella (MK 10). Laaksosta rasittaa aamulla saadut 20 aikatarkastussekuntia. Laaksosen pyörä ei käynnistynyt lähdössä.

Ajonsa Laaksonen kertoi MK 11 lähdössä sujuvan huomattavasti paremmin runsaslumisessa maastossa.

– Eilen (perjantaina) oli ihan hirveetä. Mun pyörä ei oikein toimi kivikossa vaan kulkee lumessa paljon paremmin.

Mattila sai rytmistä kiinni

Viidentenä jatkaa Tuusulan Jari Mattila.

Jämsän huolto oli pikainen ja monella kuskilla oli hoppu jatkaa eteenpäin. Jari Mattila kuitenkin ehti pohdiskella kisan kulkua omalla kohdallaan. Hassin pätkällä (MK 13) Mattila kertoi löytäneensä hyvän rytmin.

– Vasta äskeisellä Hassin pätkällä ajo alkoi luistamaan eiliseen tapaan. Aamulla meni tosi tahmeasti. On ollut tosi erikoisia maastokokeita varsinkin alkupäässä. Sellaisia pöperöisiä, joissa jalkaspoorit ei oikein kantanut. Hassi oli kovapohjainen ja oikein hyvä vetää, Mattila kehui.

Kuudentena on MK 13 jälkeen on Nummelan Markus Michelsson, seitsemänneksi on tasaisella ajollaan noussut Kuhmoisten Lauri Pohjonen. Kahdeksantena on Mäntsälän Toni Peltonen.

Viidettä kertaa Päitsille osallistuva Toni Peltonen ajaa nyt parasta Päitsi-ajoaan sijoitustensa puolesta. Mikä on ehkä yllättävänkin menestyksen salaisuus, on kuskille itselleenkin epäselvää.

– Samalla tavalla tässä on treenattu ja perhettäkin on tullut lisää. Toisen lapsen syntymän takia en muuten osallistunut viime Päitsiin, Peltonen jutteli.

Maastokokeiden jäinen spoori ei kuitenkaan ole ollut mieluinen, eikä kuljettaja ollut ollenkaan tyytyväinen ajoonsa.

– Omasta mielestä ei ainakaan tunnu, että pääsee yhtään mihinkään. Evo ei kyllä ollut meikäläisen pätkä. Ohitin Teikarin, joka ajoi ensimmäisenä, ja jouduin auraamaan reittiä. Pyörä lipsui koko ajan jommallekummalle puolelle eikä vauhti ollut mitä piti, Peltonen kertoi Jämsässä.

Yhdeksäntenä ajaa Sipoon Valtteri Salonen ja kymmenentenä Nummelan Riku Nikander.

Tilanne MK 14/29:
  1. Oskari Kantonen 3.51.39,70
  2. Roni Nikander + 3.34,79
  3. Janne Suominen + 8.27,66
  4. Marko Laaksonen + 8.37,76
  5. Jari Mattila + 8.40,51
  6.Markus Michelsson + 9.50,32
  7. Lauri Pohjonen + 10.03,69
  8. Toni Peltonen + 12.14,61
9. Valtteri Salonen + 12.45,57
10. Riku Nikander + 14.08,64

Tulosseuranta:
 http://www.fin-enduro.com/tulokset/paitsi12/yleis.html
 

Uusin numero