Kantonen: ”Mopo ehjänä perille asti”

Yleiskilpailua heti ensimmäisestä maastokokeesta lähtien johtanut Oskari Kantonen aikoo jatkaa huomista ajoaan samaan malliin kuin tähänkin mennessä: varovaisesti mutta varmasti.

– Pitää mennä niin, että saa mopon ehjänä perille asti. Mutta ei voi ihan köröttelemäänkään ruveta, Kantonen totesi lauantai-illan päätteeksi.

Lauantain ajo oli Kantosen mukaan vaihtelevaa, välillä tuli töppäiltyä, esimerkiksi Leppäkosken maastokokeella (MK19) hän menetti kaatumisen takia useita sekunteja. Vauhti kuitenkin riitti kasvattamaan eroa lähes joka maastokokeella kakkosena ajavaan Roni Nikanderiin.

Nikander totesikin Sysmässä, että olisi pitänyt painaa enemmän kaasua. Yleiskilpailun kakkossijaan hän olisi kuitenkin kisan päätteeksi tyytyväinen.

Mattila nostaa hattua
”vanhoille äijille”

Kolmantena on Jari Mattila, joka on Kantosesta jo yhdeksän minuutin päässä. Tuusulan Moottorikerhoa edustava Mattila totesi Vierumäen huollossa kaatuilleensa lauantaina paljon.

– Jos varmistelin, niin en kaatunut, mutta heti kun vähän yritin, olin mahallani. Aamupäivä meni heikosti ja iltapäivä paremmin. Olkapäähän koskee edelleen, mutta kyllä se huomisen ajon kestää.

Sunnuntaina Mattilalla on tavoitteena varma ajo. Heti aamulla hän ei aio lähteä täysillä, vaan säästellä voimia mahdolliseen loppupuristukseen. Mattila kertoi nostavansa hattua kilpakumppaneilleen.

– Vanhat äijät pistää hyvää kyytiä, Mattila totesi viitaten Laaksoseen ja Suomiseen.  

MK 21 jälkeen neljänneksi pompahti Kuhmoisten Lauri Pohjonen, joka myös saa Mattilalta hatunnoston. Päivän viimeisessä huollossa Vierumäellä Pohjonen kertoi jäisten pätkien sujuvan häneltä hyvin.

– Kovat pätkät meni hyvin. Muutaman kerran kaaduin päivän aikana, kerran Marjoniemessä ja kahdesti Sysmässä. Huomenna on vain maali tavoitteena, eli ei pidä tehdä isoja virheitä.

Viidentenä lauantain jälkeen on Sipoon Marko Laaksonen, joka kertoi fiiliksen ajopäivän jälkeen olevan ihan hyvä.

– Tasaista tahtia ajoin koko päivän. Huomenna ajan niin hyvin kuin mahdollista. Päitsillä mitä vaan voi sattua, eli maaliin pitää ajaa, 44-vuotias Päitsi-konkari totesi.

Kuudentena on Jämsän Janne Suominen, joka kertoi Vierumäen huollossa lauantain menneen välillä hyvin, välillä huonosti.

– Aamulla kaatuilin, sitten kulki ja tauon jälkeen taas kaatuilin. Tuli vähän liikayritystäkin. Liian pitkä tauko oli Joutsassa, niin vähän nukahdin.

Sunnuntaina Suominen aikoo vielä haastaa muita.

– Mitään ei ole kirkossa kuulutettu, sunnuntaista tulee reikäinen päivä. Totta kai huomenna yritän tosissani.

Illan päätteksi tuomaristo antoi Suomiselle kahden minuutin aikasakon, koska hän oli ajanut ylinopeutta siirtymällä. Sakko ei vaikuttanut Suomisen lauantain sijoitukseen.

Seitsemäntenä on Nummelan Markus Michelsson.

Sijat 8-11 vaihtuivat lauantaina tiuhaan tahtiin. Vierumäen yötauolle jäätiin niin, että kahdeksantena oli Mäntsälän Toni Peltonen, yhdeksäntenä Mäntsälän Miko Mellin ja kymmenentenä Nummelan Riku Nikander.

Lauantaina ajettiin kaikkiaan 15 maastokoetta.

Tilanne MK 22/29:
1. Oskari Kantonen 5.03:19,00
2. Roni Nikander +3.48,48
3. Jari Mattila +9.13,71
4. Lauri Pohjonen + 9.22,39
5. Marko Laaksonen + 9.36,87
6. Janne Suominen + 11.48,90
7. Markus Michelsson + 11.51,11
8. Toni Peltonen + 14.46,92
9. Miko Mellin + 15:37,90
10. Riku Nikander + 16.55,58
Janne Suominen sai 2 minuutin aikasakon ajettuaan ylinopeutta siirtymällä. Suominen olisi ilman aikasakkoakin ollut yleiskilpailun kuudentena lauantain jälkeen.

Tulosseuranta:
http://www.fin-enduro.com/tulokset/paitsi12/yleis.html
 

Uusin numero