Kantonen johtaa Päijänteen ympäriajoa neljän pätkän jälkeen

Kolmannen maastokokeen (Tapsan enduro-lenkki) lähdössä Kantonen yllättyi kuultuaan olevansa kisan kärjessä.

– Olisin uskonut, jos olisit sanonut, että olen yhdeksäs. Selviytymistä tämä on, reitti on hirveän huono ja on vain varottava, ettei hajota vehkeitä. Edellinen maastokoe (MK 2) ei ollut kilpa-ajoa, kun upotti niin paljon. Itsekin lensin kerran tangon yli nurin, porvoolainen jutteli kurasta huolimatta hyväntuulisena.

Juustoportin huollossa Kantonen söi myslipatukkaa ja totesi siinä sivussa, ettei uskalla ajaa pehmeällä ja reikäisellä reitillä paljon kovempaa. Kantosen ero toisena olevaan Roni Nikanderiin on 35 sekuntia.

– Ei tässä voi paljon töpeksiä, Kantonen totesi.

Toisena on Nummelan Moottorikerhon Roni Nikander.

Kolmannen maastokokeen lähdössä Nikander kertoi kaiken olevan ihan hyvin.

– Aika kuraista on ja reitti menee pehmeäksi, mutta kyllä tämä ihan hyvin minulle sopii. Edellisellä maastokokeella (MK 2) kaaduin pikkasen, mutta tosi vähän – ei siinä mennyt kuin pari sekuntia.

Neljännen maastokokeen jälkeen Nikander totesi kelin sopivan hänelle, koska ei ole paljon lunta.

– Tavoitteena on illan pimeillä maastokokeilla ajaa varmasti.

Kolmannella sijalla oleva Jari Mattila (Tuusulan Moottorikerho) kertoi Juustoportilla, että kolmannella maastokokeella oli ongelmia. Maastokoe oli Mattilan mielestä merkattu huonosti.

– Pellolla mietin välillä olenko edes MK:lla. Säikähdin ihan oikeasti. Olkapäähänkin koskee ja tuntuu, että alkaa äijästä paukut loppua, Mattila totesi huollossa.

Maastokokeen kolme lähdössä Mattila kertoi olleensa jumissa maastokokeella kaksi.

– Vaikeaa on, kun kipeä olkapää haittaa pyörän työntämistä. Joudun aina miettimään, että kuinka on järkevintä nostaa. Muutenkin saa tosi tarkasti ajaa, koska reitillä on reikiä. Nyt olisi vaan tavoitteena olla jäämättä jumiin ja löytää hyvä rytmi ajoon.

Mattila on Kantosta takana minuutin ja 13 sekuntia.

Neljän maastokokeen jälkeen sijalla neljä on yllättävä nimi: Toni Peltonen Mäntsälästä. Peltonen aloitti päivän hyvin ja oli kahden maastokokeen jälkeen toisena.

– Eka maastokoe lähti hyvin, toinen ei. Pari kertaa olen mennyt nurin, mutta se kuuluu lajiin. Nopeasti vaan ylös, ei siinä sen kummempaa, mäntsäläläinen kertoi MK 3:n lähdössä.

Viidentenä ajava Valtteri Salonen otti ensimmäiset maastokokeet rauhallisesti.

– Ei suurempia ongelmia. Rauhassa pitää ajaa, ettei pyörään tulisi mitään, sipoolainen totesi maastokokeen kolme lähdössä.

Marko Laaksonen (Sipoon Moottorikerho) on ajanut perjantain neljä ensimmäistä maastokoetta tasaisen varmasti. Sijoitus tässä vaiheessa on kuudes.

Konkari analysoi keliä maastokokeen kolme lähdössä.

– Vuosi 1999 tästä vedestä ja kurasta tulee mieleen, mutta silloin oli kyllä enemmän lunta. Toisaalta myös vuosi 2005 oli samanlainen, mutta silloin reitti oli enemmän jäässä.

Laaksonen voitti Päijänteen ympäriajon vuonna 1999.

Maastokokeella kaksi myös Laaksonen oli ollut jumissa.

– Oikein pahasti jäin kiinni, varmasti 10-15 sekuntia meni siinä. Ajoin väärää spooriin ja jouduin nostamaan pyörää oikein tosissani.

Seitsemäntenä ajava Miko Mellin hörähti kolmannen maastokokeen lähdössä nauramaan kysyttäessä, kuinka ajo on sujunut kahdella ensimmäisellä maastokokeella.

– Varmaan ihan suht hyvin on mennyt, tuloksia en tiiä, enkä haluakaan tietää. Jos jotain positiivista pitää sanoa, niin sää on hyvä. Tämmöinen seiskan Päitsi-keli, mäntsäläläinen jutteli.

Kahdeksantena ajava kokenut Päitsi-konkari Janne Suominen (Jämsän Seudun Moottorikerho) ei heti muista vastaavaa järvenkiertokeliä.

– En muista, että olisi näin märkää ja vetistä ollut, mutta aika saattaa kullata muistoja. Enkä ole taas tottunut tähän kurassa ajoon, kun meillä tuolla pohjoisemmassa on luntakin. Vähän olen kompuroinut, mutta niin on muutkin.

Yhdeksäntenä on Nummelan Riku Nikander ja kymmenentenä saman kerhon Markus Michelsson.

Perjantaina ajetaan kaikkiaan seitsemän maastokoetta.

Tilanne MK 4/29 jälkeen:
  1. Oskari Kantonen 56.00,06  
  2. Roni Nikander +35,24
  3. Jari Mattila +1.13,91
  4. Toni Peltonen  + 1.41,16
  5. Valtteri Salonen +1.48,57
  6. Marko Laaksonen +1.50,08
  7. Miko Mellin + 2.00,17
  8. Janne Suominen + 2.17,91
  9. Riku Nikander +2.27,14
10. Markus Michelsson + 2.29,11
 

Uusin numero