Kansansuosikki Guy Martin palaa kilparadoille Hondalla

Guy Martin on tehnyt sopimuksen Hondan kanssa. Hän ajaa Honda CBR1000RR Fireblade SP2: lla legendaarisessa Mansaaren TT-ajot -kilpailussa tänä vuonna.

35-vuotias Martin loukkasi muun muassa selkänsä Ulsterin GP:ssä 2015, eikä hän ole kilpaillut ratamoottoripyörillä tuon onnettomuuden jälkeen. Vaikutti jo siltä, että kansansuosikin rr-ura on ohi, ja että hän olisi siirtynyt kokonaan maastopyöräilyn pariin.

20171801163429.png?itok=oSGkT1zK

Martin osallistui 2004 ensimmäisen kerran Mansaaren TT-ajoihin, joissa hän on ajanut 15 kertaa palkintopallille. Ennen tuoretta Honda-sopimusta hän ajoi BMW:llä. Martinin tallikaveri on lajilegenda John McGuinness, joka on ajanut TT-voittoon peräti 23 kertaa. Martin jahtaa vielä ensimmäistä ykköstilaansa.

”John [McGuinness] on äijä! Kunnioitan häntä suunnattomasti ja odotan, että pääsen kilpailemaan häntä vastaan Firebladella”, Martin sanoi.

”Honda tarjosi sopimusta, johon tarttumista harkitsin pitkään. En halunnut vanhana ukkona katua, että en antanut Hondalle mahdollisuutta. Tämä oli oikea ratkaisu, Honda on upea tiimi.”

Maanläheinen Guy Martin on todella suosittu hahmo erityisesti Britanniassa. Martin kieltäytyi Top Gear -ohjelman juontajan pestistä, koska hänestä on mielekkäämpää olla rekkamekaanikko kuin maailman suosituimpiin kuuluvan tv-ohjelman juontaja.

Tosin Martin on myös tv-tähti. Suomessa Yle on näyttänyt tv-sarjaa Maailman nopein mies, jossa pulisonkejaan ylpeänä 16-vuotiaasta kantanut Martin yritti rikkoa nopeusennätyksiä maassa, merellä ja ilmassa.

Uusin numero