Kansallinen motocross Karkkila 28.6.

Vaikka mukana oli vain kolme kilpailuluokkaa, MXC/B, MXJ ja MXB, reilusti yli kahdestasadasta kilpailijasta riitti peräti kahteentoista kilpailuerään. Päivän kovinta kyytiä nähtiin odotetusti MXJ:ssä eikä kärkikaksikko ollut kenellekään yllätys.

Sunnuntain olosuhteet menivät täydellisesti äärestä laitaan. Öisen sateen jäljiltä aamulla ensimmäisinä harjoitelleilla MXC/B-luokan junioreilla radan ympäri pääseminenkin oli melkoista selviytymistaistelua. Savirata kuivui kuitenkin nopeasti, ja uutta kastelujärjestelmää päästiin käyttämään iltapäivällä jokaisen erän jälkeen.

Atte Jousi otti MXJ:ssä molempien erien voitot jälleen kokolailla suvereenisti. Aivan lähtömutkista hän ei kuitenkaan päässyt kärkeen, mutta otti paikkansa ykkösenä molemmissa erissä heti alkupuolella. Juuso Matikainen oli yhtä odotetusti päivän molempien erien kakkonen. Muista sijoista ajettiinkin sitten tiukemmin kilpaa, Jere Koskinen onnistui kamppailemaan molemmissa erissä kolmanneksi ennen Markus Rosnellia.

MXC/B-luokassa ajajia oli mukana reilut kahdeksankymmentä, joten joukko piti jakaa kolmeen kilpailuryhmään, näin eriä oli yhteensä kuusi. Ykkösryhmän erävoitot kirjattiin Robin Seleniuksen ja Henri Lindhin nimiin, mutta päivän totaalin voittaja oli molemmissa toiseksi päästellyt Ville Lahti.

Toisen kisaryhmän paras oli voitolla ja kakkossijalla Riku Kunnari, Joska Huovila voitti toisen erän avauksen kolmossijan jatkeeksi ollen päivän kakkonen. Kolmannessa ryhmässä kokonaiskisan voittaja selvisi vain yhden pisteen erolla, Janne Juntusen voitto ja neljäs sija toivat pisteen enemmän kuin Teemu Niemisen kolmos- ja kakkossijat. Tämän ryhmän toisen erän voittoon puolestaan päästeli ensimmäisessä erässä epäonnistunut Jesse Remsu.

MXB:n päivän molemmissa erissä kokemus oli valttia, harvakseltaan kisoissa käyvä Jarkko Waskinen voitti molemmat erät tasaisen varmoin ottein. Pasi Hannula oli päivän selkeä kakkonen toisella ja kolmannella sijalla, kokonaistuloksen kolmanneksi nousi niukasti Tommi Anttila.

Motocrosskausi jatkuu ensi viikonloppuna, kun lauantaina ajetaan Oulussa MX2-luokan SM-sarjaa ja sunnuntaina puolestaan alkaa perinteinen Pohjoisen Kierros.

Teksti ja tulokset:
Totti Raittila
TR-Tuotanto

Uusin numero