Kankkunen kiritti Kalliota Jämsän ja Konneveden SM-jääradoille

– Olen mukana Jämsässä ja Konnevedellä. Tuleva viikonvaihde on minulle aikataulullisesti ainoa mahdollisuus ajaa SM-jäärataa Moto2-luokan testien lomassa, kertoo Kallio.

MotoGP-sarjassa jo 11. täysipainoiseen kauteensa valmistautuva Kallio, 29, aloitti kilpailu-uransa aikoinaan nimenomaan jääradalla, jossa hän edustaa Valkeakosken Moottorikerhoa.

Kallio voitti vuonna 2010 jääradan Suomen mestaruudet JR1A- ja JR2A-luokissa, joihin hän on ilmoittautunut myös tulevan viikonvaihteen osalta. Hänellä on plakkarissaan jääradan SM-kultamitaleja edelleen myös kausilta 2000, -04, -05 ja -06.

– Jännä tilanne, sillä valmistautuminen jääradalle ei ole ollut ajollisesti ja kaluston osalta tällä kertaa aivan sitä samaa luokkaa, kuin esimerkiksi vuonna 2010. On mielenkiintoista nähdä, mihin vauhti riittää, tuumii Kallio.

”Erinomaiset olosuhteet”

Jääradan SM-sarja käynnistyi helmikuun puolivälin jälkeen Pohjanmaan kiertueella Seinäjoella ja Kauhajoella, joihin aikoihin Kallio ajoi MotoGP-sarjan talliyhdistys IRTA:n virallisia testejä Jerezissä.

Jääradan SM:ssä on nyt siis vuorossa kiivas Keski-Suomen kiertue, jolle on luvassa komeat puitteet.

– Olosuhteet ovat erinomaiset. Töitä on tehty ilta- ja yökaudet. Konnevedellä radalle on pumpattu vettä, jotta se saadaan tasaiseksi, kertoo Jämsässä SML:n valvojana ja Konnevedellä ratamestarina toimiva Ilkka Heinäaho.

Kotimainen kärkikaarti saa seurakseen Kallion lisäksi myös toisen vierailevan tähden, jo Pohjanmaalla mukana olleen Joonas Kylmäkorven.

– Kylmäkorpi on maaradan kaksinkertainen maailmanmestari, muistuttaa Heinäaho.

Olkkolanlahdella lauantaina ajettavan kilpailun järjestelyistä vastaa Jyväskylän Moottoriurheilijat. Kauden neljättä SM-osakilpailua sunnuntaina Liesveden Isolahdella isännöi puolestaan Konneveden Moottorikerho.

Kankkunen vs. Kallio nähdään
MotorSport-ohjelmassa

Kallion mietteitä jääradasta ja alkavasta MM-kaudesta on luvassa YLE:n MotorSport-ohjelmassa 17. ja 31. maaliskuuta.

Ensimmäisessä ohjelmassa ralliautoilun nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen ja Kallio ottavat selvää siitä miten käy, kun ralliauto ja jääratapyörä ajavat kilpaa kolmen kilometrin mittaisella jääradalla.

Mielenkiintoinen Kankkunen vs. Kallio -kisa käytiin Juha Kankkunen Driving Academyn hienoissa puitteissa Kuusamossa.

MotorSport-ohjelmassa 31. maaliskuuta Kallion veljekset Mika ja Vesa koutsaavat toimittaja Nita Korhosta Tähtivalmentajat-projektin puitteissa. Samassa yhteydessä Mika Kallio kertoo jääratakokemuksen tuomista hyödyistä ratamoottoripyöräilyssä.

Belgialaisessa Marc VDS-tiimissä ja Moto2-luokassa toisen kautensa käynnistävä Kallio palaa leipätyönsä ääreen 19.-21. maaliskuuta Jerezin radalla Espanjassa. Jerezissä ajetaan talvikauden kolmas ja samalla viimeinen testijakso ennen 8. huhtikuuta Qatarissa ja Losailin aavikkoradan valonheittimien loisteessa starttaavaa MM-sarjaa.

Kallio kilpailee jääradalla KTM:llä ja MM-sarjassa Kalex-pyörällä, jolla vauhti on ollut varsin hyvällä tasolla jo tämän kauden kahdella ensimmäisellä testijaksolla Valenciassa ja Jerezissä.

Sen vahvistaa myös Kallion tiimikaveri, britti Scott Redding.

– Kallio on ajanut testeissä todella hyvin. Hänen kierrosaikansa viimeksi Jerezissä ajetussa kisasimulaatiossa olivat kovia. Mikalla on varmasti sanansa sanottavaan Moto2-luokan kärkikamppailuissa.

Jääradan SM-pistetilanteet:
http://www.iceroadracing.com/fi/templates/arkisto/content/2012/Tulokset/2012JRSM_Pist.pdf

Uusin numero