Kallonen haluaa kunnioittaa Casellin muistoa johtamalla USA:n mestariksi

– Joukkueemme on erittäin motivoitunut kapteenimme Kurt Casellin menetyksestä huolimatta. Olemme valmiit ottamaan seuraavan askeleen ja taistelemaan voitosta Kurtin muistoa kunnioittaaksemme. Kurt oli yhdessä isänsä kanssa vaikutusvaltaisin henkilö nostettaessa USA:n joukkuetta seuraavalle tasolle, Kallonen toteaa kansainvälisen moottoriliiton FIM:n tiedotteessa.

ISDE, eli tuttavallisemmin Sixi ajetaan 3.-8. marraskuuta Argentiinan San Juanissa. Jylhät, kuumaiset maastot ovat tuttuja henkilökohtaisesta MM-sarjasta vuosilta 2012 ja 2013.

Saksan Sixillä vuonna 2012 USA:n joukkueen johtoonsa ottanut Kallonen uskoo kuitenkin, että Argentiina tarjoaa hänen kuusikolleen erilaiset mahdollisuudet menestykseen kuin aiemmat kisat.

– Eurooppalaisilla joukkueilla ei ole kotietua Etelä-Amerikassa. Odotan siitä olevan etua meille hyvän tuloksen muodossa.

Mike Brown, Thad Duvall, Charlie Mullins, Zach Osborne, Taylor Robert ja Kailub Russell muodostavat USA:n Trophy-joukkueen Argentiinassa.

– Meillä on koossa vahva ja kokenut joukkue, joka tulee tekemään tiiviisti työtä yhteisen tavoitteemme, eli maailmanmestaruuden saavuttamiseksi, sanoo Kallonen.

USA saavutti viime vuonna Sardiniassa ajetussa MM-joukkuekilpailussa hopeaa Ranskan takana. Italia oli kotikisassaan kolmas.

Suomi ei saanut Sardiniaan miesten joukkuetta kokoon loukkantumisten ja poisjääntien seurauksena.

Ikävät uutiset saivat jatkoa viime joulukuussa, kun Suomen moottoriliitto tiedotti päätöksestään olla lähettämättä maajoukkueita Argentiinan Sixille. Myöskään Italia ei lähde puolustamaan pronssiaan.

Suomen miesten joukkue on saavuttanut maailmanmestaruuden kahdeksan kertaa. Niistä viimeisin heltisi vuonna 2011 kotiyleisön edessä.

Suomen odotetaan palaavan ISDE-näyttämölle, kun kuuden päivän mittainen kisa ajetaan vuonna 2015 Slovakian Kosicessa. Pitkät perinteet omaava ISDE järjestetään silloin jo 90. kerran.

Uusin numero