Kallion uusi Moto2-tiimi: Italtrans?

Italtrans-tiimistä vahvistettiin San Marinon GP:n yhteydessä, että neuvotteluja Kallion kanssa on käyty, mutta mitään valmista ei ole vielä esittää.

Kallio liitettiin Italtrans Racingiin myös jo kaksi kautta sitten, kun ranskalainen Johann Zarco oli solminut esisopimuksen Marc VDS Racing-tiimin kanssa.

Zarcon taustajoukot perääntyivät kuitenkin kalkkiviivoilla ja yllättivät suivaantuneen Marc VDS:n tiimipäällikön Michael Bartholemyn, jonka ei ole tarvinnut katua päätöstään jatkaa Kallion kanssa.

Kallion viides peräkkäinen kausi Marc VDS-tiimissä ei ole sekään täysin poissuljettu mahdollisuus, joskin epätodennäköistä.

Marc VDS:llä on jo sopimukset espanjalaisten Esteve Rabatin ja Alex Marquezin kanssa. Tilanne muuttuu vain siinä tapauksessa, että belgialaistiimi lähtee Moto2-luokkaan kolmen kuljettajan voimin.

Italtrans-tiimi on Kalliolle hyvä vaihtoehto. Tiimi kilpailee Kalex-pyörillä ja menestyskin on ollut kelpo tasolla. Tiimin nykyisistä kuljettajista italialainen Franco Morbidelli ajoi Misanossa seitsemänneksi ja lähtökuopissa oleva espanjalainen Julian Simon kahdeksanneksi.

Gresini myös tapetilla

Kalliosta on kiinnostunut myös toinen italialainen Moto2-luokan tiimi, eli Fausto Gresinin johtama Gresini Racing.

Gresinin Moto2-luokan tiimi kilpailee tosin ainakin tällä kaudella Suter-pyörillä, joista mm. Marc VDS Racing luopui suosiolla ja ovetkin paukkuen pari vuotta sitten.

Tiimin kuljettajina meneillään olevalla kaudella ajavat pariin kertaan kärkeä hämmentänyt belgialainen Xavier Simeon ja italialainen Lorenzo Baldassarri.

Laajalla rintamalla operoiva Gresini ottaa ensi kaudella MotoGP-luokkaan paluun tekevän Aprilia-tiimin pyörittämisen vastuulleen. Viime viikonvaihteessa solmittu sopimus kattaa kaudet 2015-2018.
 

Uusin numero