Kallion tuska jatkuu: ”Ajaminen ei tunnu millään tavalla hyvältä”

Kallio oli harjoitusten 13. ja jäi 1,6 sekuntia nopeimman ajan ajaneesta brittikuski Sam Lowesista. Vaikka ero kärkeen kapenikin eilisestä, ei valkeakoskelainen juuri riemusta hyppinyt.

– Siinä mielessä oli helpompi päivä, että meillä ei ollut niitä eilisiä teknisiä ongelmia tänään, mutta siltikin ollaan tällä hetkellä liian paljon kärkeä jäljessä. Ajaminen ei tunnu millään tavalla nyt hyvältä, ja se näkyy suoraan kierrosajoissa, Kallio kertoi.

– Yritimme tänään tehdä kaikki säädöt niin lähelle viime vuoden säätöjä kuin mahdollista ja laitoimme myös viime vuoden osia, kuten etuhaarukan, pyörään kiinni. Eivät nekään kuitenkaan ihmeitä tehneet ja keulan osalta tuntuma on edelleen hakusessa. Sitä myöten pitoa ei myöskään juuri ole ja se näkyy muun muassa siinä, etten saa pyörää kääntymään haluamallani tavalla, Kallio analysoi harjoitusten jälkeen.

Tunnit kuluvat tiimalasissa armottomasti ja ihmetekoihin ei juurikaan enää ole aikaa ennen lauantain aika-ajoja. Kallio tiimeineen yrittää kuitenkin viimeiseen asti saada pyörän säädöt kohdalleen.

– Huomenna täytyy vielä kokeilla muutoksia pyörään ja lähinnä nimenomaan painojakauman osalta. Osia ei tässä vaiheessa enää vaihdeta, mutta keskustelemme toki vielä runkotoimittaja Kalexin sekä iskunvaimentimien toimittajan Öhlinsin edustajien kanssa.

On selvää, että Kallio ei ole tyytyväinen pyörän tämänhetkiseen suorituskykyyn. Tavoitteena on kuitenkin päästä aika-ajoissa vähintään kolmanteen lähtöriviin.

– Aika-ajojen taktiikkaa täytyy vielä miettiä ja esimerkiksi se, millä renkailla siihen lähdetään on vielä täysin avoinna. Jos kolmanteen riviin eli vähintään sijalle yhdeksän päästään aika-ajoissa, niin se olisi meille tosi hyvä tulos. Mutta toki siihenkään ei voi olla tyytyväinen, kun ottaa huomioon, että kärkipaikoista tänne ollaan tietysti tultu taistelemaan, Kallio sanoi.

Moto2-luokan aika-ajot alkavat lauantaina klo 17.55.

Uusin numero