Kallion tiimipäällikkö korostaa suomalaisen vahvuutta kisakuljettajana

Rabat siirtyi Italian GP:ssä Mugellossa voittonsa ansiosta 22 pisteen johtoon kakkosena olevaan Kallioon, mutta suomalaisen kuudetta sijaa voidaan luonnehtia vaikean viikonvaihteen jälkeen vähintäänkin torjuntavoitoksi.

Kallio on kyennyt järjestämään 33 pisteen eron sarjassa seuraavilla sijoilla oleviin espanjalaiseen Maverick Vinalesiin ja sveitsiläiseen Dominique Aegerteriin.

– Mikalla oli vaikea viikonvaihde hänen yrittäessään löytää toimivia säätöjä pyöräänsä. Mutta kuten aina, hän teki jälleen hienoa työtä kisassa, korostaa tiimipäällikkö Michael Bartholemy.

– Tiedän, että Mika ei ole tyytyväinen tulokseen, mutta kuudes sija merkitsi sitä, että hän voi nauttia suuremmasta erosta seuraaviin nähden sarjan pistetaulukossa, jatkaa Bartholemy.

Rabat irtautui
"kuristusotteesta"

Kallio saapui Mugelloon kaksi peräkkäistä voittoa vyöllään.

Jerezistä ja Le Mansista vakuuttavalla tavalla hankitut ykkössijat näyttivät horjuttavan ainakin hetken Rabatin itseluottamusta.

Se oli sittenkin harhaa.

Kauden kolmannen voittonsa viimeistellyt Rabat dominoi Italian GP-viikonvaihdetta myös harjoitusten ja aika-ajon osalta.

– Jos joku luuli, että Tito (Rabat) oli eräänlaisessa kuristusotteessa mestaruutta ajateltaessa, niin Mugellon viikonvaihde todisti sen vääräksi, sivaltaa Bartholemy.

Ja jos Bartholemyltä irtosi Kalliolle arvosana kiitettävä, niin Rabat saa vuorostaan täyden kympin.

– Tito ajoi täydellisen viikonlopun myös paalupaikan ja uuden rataennätyksen myötä. Tästä on hyvä jatkaa Kataloniaan, Bartholemy viittaa kesäkuun puolivälissä ajettavan Barcelonan kisan suuntaan.
 

Uusin numero