Kallion tiimikaveri Redding turhautuneena katsojana Motegiin

Ensin britin vasemman käden värttinäluu murtui Australian GP:n aika-ajossa viime lauantaina ja tulevana sunnuntaina Redding saattaa joutua todistamaan aitiopaikalta espanjalaisen Pol Espargaron riehakkaita mestaruusjuhlia Japanissa.

Redding saapui Australiaan yhdeksän pisteen etulyöntiasemassa, mikä vaihtui kuitenkin 13 seuraavien kisakierrosten kuluessa 16 pinnan takamatkaksi Espargaroon nähden.

Reddingin, 20, värttinäluuta jouduttiin korjailemaan kuudella ruuvilla kiinnitetyllä titaanilevyllä ja sairaalasta käsin katsottu Moto2-luokan kisa oli hänen osaltaan sitä myöten taputeltu.

Redding on käynnistänyt kuntoutuksen ja varikolla on kuiskuteltu hänen mahdollisesta paluustaan radalle tulevana viikonvaihteena Motegissa ajettavassa kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa.

Redding leikkaa siivet moisilta huhuilta, vaikka kova luu onkin.

– Nyt ei auta muuta kuin katsoa ja odottaa, pystynkö ajamaan kauden viimeisen osakilpailun Valenciassa. Olen kyllä mukana Motegissa, mutta vain katsojan roolissa. Kieltämättä, saattaa tuntua todella turhauttavalta seurata sitä kilpailua, mutta haluan olla tiimini tukena Japanin GP:ssä, sanoo Redding.

Se pito, ne renkaat

Reddingin kohtaloksi koitui Australiassa renkaille turhankin repiväksi osoittautunut uusi asfaltti.

– Olen vihainen ja harmissani. Ensin taistelin koko kauden mestaruudesta ja sitten tapahtuu jotain sellaista, mihin en itse voinut vaikuttaa mitenkään. En ole vieläkään aivan varma, mikä kaatumisen aiheutti. Eturengas otti vain yht’äkkiä pitoa niin paljon, että koko painoni kohdistui vasempaan ranteeseeni. En halunnut myöntää sitä, mutta tiesin jo siinä vaiheessa ennen pyörimistäni maassa, että ranne oli rikki, kertoo myös kokonsa puolesta Moto2:n raskaaseen sarjaan lukeutuva Redding.

Parhaimmillaan jo yli 40 pisteen johdossa käynyt Redding on ajanut varsin ehjän kauden. Kuin kohtalon ivasta uran ensimmäinen pahempi loukkaantuminen osui juuri siihen vaiheeseen, kun hänen oli määrä viheltää peli poikki mestaruuden osalta.

– Tuo oli minulle vasta kauden kolmas kaatuminen ja olen välttynyt urallani tähän asti luiden rikkoontumisilta. Kyllä, on tämä niin ärsyttävää!, lataa myös sosiaalisessa mediassa turhautuneisuuttaan kovin sanankääntein purkanut Redding.

Osansa on saanut myös Reddingin ex-tyttöystävä. Sanansäilä on sivaltanut edelleen Espargaron suuntaan ja toki sieltä myös terävästi takaisin.

Kalliolla 39 pistettä
matkaa pronssisijaan

Ensi vuonna Fausto Gresinin johtamassa MotoGP-luokan tiimissä Hondan uudella tuotantomallilla kilpaileva Redding on voittanut meneillään olevalla kaudella kolme osakilpailua Le Mansissa, Mugellossa ja kotiyleisönsä edessä Silverstonessa.

Sarjaa johtavalla, niin ikään MotoGP-luokkaan puolestaan Tech 3-tiimin Yamahan puikoissa siirtyvällä Espargarolla on plakkarissaan viisi ykkössijaa Losailista, Barcelonasta, Assenista, San Marinosta sekä Phillip Islandilta.

Sarjassa kolmantena 36 pistettä Espargaron takana oleva ja ensi kaudella Kallion rinnalle Marc VDS Racingiin tuleva espanjalainen Esteve ”Tito” Rabat on tervehtinyt ruutulippua ykkösenä Jerezissä, Indianapolisissa ja Sepangissa.

Neljäntenä oleva, mutta 39 pistettä Rabatista jäänyt Kallio nappasi uransa ensimmäisen Moto2-luokan voiton Brnossa ja tuon saldon kasvattamiseen tarjoutuu tänä vuonna siis vielä kaksi mahdollisuutta.

Voittajien listalle 15 ajetun osakilpailun puitteissa ovat nimensä rustanneet myös espanjalaiset Nico Terol ja Jordi Torres.

Pisteissä yhdeksäntenä oleva Terol hämmensi kärkipakkaa Austinissa ja Aragonissa. Kymmenentenä majaileva Torres puolestaan tuuletti uransa ensimmäistä MM-osakilpailuvoittoa Sachsenringin radalla.

Uusin numero