Kallion tiimikaveri Redding sai lääkäriltä luvan kilpailla Japanissa

Redding, 20, läpäisi torstaina lääkärintarkastuksen Japanissa ja hän sai samalla luvan kilpailla Motegissa. Reddingin ranteen todellinen kunto ilmenee perjantaina ajettavissa ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.

– En edes ajatellut matkustavani Australiasta kotimaahani. Tiesin jo leikkauksen jälkeisenä aamuna sunnuntaina, että yritän ajaa Japanissa, paljastaa viikolla aivan toisenlaista tietoa taktisesti vilungisti tarjoillut Redding.

– Minulla on edessäni vielä toinen lääkärintarkastus kahden ensimmäisen vapaan harjoituksen jälkeen perjantaina, mutta tiedän kyllä jo heti ensimmäisessä treenissä sen, jos minun on mahdollista kilpailla täällä. Ja jos se on mahdollista, niin tavoitteeni on siirtää mestaruutaistelun ratkaisu viimeiseen osakilpailuun Valenciaan, jonne minulle jää enemmän toipumisaikaa, suunnittelee Redding.

Redding teloi vasemman ranteensa kaaduttuaan Australian GP:n aika-ajossa Phillip Islandin radalla. Värttinäluuta korjailtiin kuudella ruuvilla kiinnitetyllä titaanilevyllä.

Ensi kaudella MotoGP-luokkaan siiryvä Redding saapui Australiaan yhdeksän pisteen MM-johdossa. Hän kuitenkin poistui Phillip Islandilta MM-kakkosena ja 16 pisteen taka-ajoasemassa espanjalaiseen Pol Espargaroon nähden.

Redding joutui jäämään sivuun Australian kisasta, jonka Espargaro vei selkeästi nimiinsä. Reddingin odotettiin palaavan radoille vasta kauden päättävässä Valencian osakilpailussa 8.-10. marraskuuta.

Kallio on sarjassa neljäntenä, joskin jo 39 pistettä kolmantena olevan espanjalaisen Esteve Rabatin takana. Espargarolla on koossa 240 pistettä, eli 75 Kalliota enemmän.

Motegi lukeutuu urallaan tähän mennessä 13 MM-osakilpailuvoittoa saavuttaneen Kallion menestyksekkäimpiin ratoihin.

Kallio voitti Motegissa kolme MM-osakilpailua putkeen vuosina 2005-2007. Kaksi ensimmäistä voittoa irtoisivat 125- ja viimeisin 250-kuutioisten luokassa.

Uusin numero