Kallion kisasäädöt vikasuuntaan

Lähtöruudusta 15 startannut Mika Kallio nousi kisan alussa kahden keskeytyksen myötä tuloksissa ylöspäin. Lopulta valkeakoskelainen ylitti maalilinjan sijalla 12, mutta jäi ylivoimaiseen voittoon ajaneesta Jorge Lorenzosta 58 sekuntia.

– Kisavauhti oli pettymys, kun säädöt ja rengasvalinta menivät aika metsään. Aamun warm-up vielä näytti kohtalaiselta, kun olin reilun sekunnin päässä kärjestä, Kallio kertasi.

– Vielä sen jälkeen muutimme keulan säätöjä, mutta ne muutokset menivät aivan vikasuuntaan. Yritin kyllä roikkua alussa muiden kakkosryhmän kuskien perässä, mutta kisassa ei ollut mitään mahdollisuuksia, joten se oli lähinnä vain cruisailua kohti maalia.

– Kisan kruunasi myös väärä rengasvalinta. Valitsimme lähes ainoina kovan takarenkaan, kun muut ajoivat pehmeämmällä seoksella. Pehmeä toimi sittenkin paremmin lämpötilasta huolimatta, mutta minulla ei ollut takapäässä juurikaan pitoa.

– Nyt oltiin pahasti pihalla säätöjen kanssa. Koko viikonloppu oltiin paremmassa vauhdissa, mutta sitten kisassa tuli takapakkia, Kallio harmitteli.

Tiedote: Jarno Saari

Uusin numero