Kallion kisainssi: ”Ei hypitä vielä onnesta, mutta uskotaan parempaan”

Töitä on edelleen paljon tehtävänä, sillä Kallion kulkua koko kauden rassanneet pito- ja rengasongelmat eivät hellittäneet Hollannissakaan.

Kallion ruudusta 15 viimeistelemä Moto2-luokan kahdeksas sija kertoo kuitenkin siitä, että suunta on oikea. Tosin kärkeen näillä nykyisillä eväillä ei ole vielä asiaa.

– Emme hypi onnesta kahdeksannen sijan myötä, mutta siinä mielessä meillä on aihetta tyytyväisyyteen, että kisaan tekemämme pieni muutos toimi. Mika kertoi minulle, että pyörä oli silloin parhaimmillaan koko kisaviikonvaihteen aikana, kertoo suomalaisen kisainsinööri Antonio Jimenez.

Jimenezillä on plakkarissaan 25 vuoden kokemus MotoGP-luokasta, mutta Moto2 merkitsi hänelle hyppyä tuntemattomaan. Kenties jopa suurempaa, mitä mies itsekään osasi odottaa.

Jimenez on päässyt huokaisemaan hankalalla alkukadella vain muutamaan otteeseen helpotuksesta. Hollannissa siihen ole aihetta ja toivon mukaan myös reilun viikon kuluttua Saksan Sachsenringilla, josta MotoGP-karavaani kirmaa kesälaitumille.

– Uskon, että Mikan kahdeksas sija Assenissa merkitsi piristysruisketta hänen motivaatiolleen. Potentaali on olemassa ja toivottavasti tämä kuvastuu jatkossa myös aika-ajossa, toteaa Jimenez.

Kallio on kahdeksan osakilpailun jälkeen sarjassa yhdeksäntenä pistein 43. Ajo Motorsportin ranskalaiskuljettaja Johann Zarcon kärkipisteet kirjataan numeroin 159.
 

Uusin numero