Kallion katse tiukasti podiumilla

– Kun alla on voitto, eihän sitä mitään muutakaan tavoitetta voi olla. Tarkoituksena on saada hyvä rytmi päälle heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien viime viikonlopun tapaan ja päästä ajamaan sitä omaa ajoa, Kallio tiivistää.

– Aika-ajo on se tärkein keskittymisen kohde. Kun aika-ajo onnistuu hyvin, menee kisakin heti paljon paremmin.

Torstaina Silverstonen radalle saapunut Kallio kertoo, ettei miehen Kalex-pyörään ole suunnitteilla mitään suurempia muutoksia.

– Suurin yksittäinen muutos koskee akselivälin muutosta. Pidensimme akseliväliä jo Brnoon, mutta täällä sitä on tarkoitus pidentää entisestään välitysten takia. Kahdeksan millimetrin muutos muuttaa pyörän ajettavuutta, mutta toivottavasti vain parempaan suuntaan.

Sääolosuhteiden puolesta tunnetusti epävakaassa saarivaltakunnassa näyttää tällä erää hyvinkin poutaiselta ja viikonlopun kisatapahtumat päästään oletettavasti ajamaan kuivassa kelissä.

– Aika mukavalta näyttää. Tällä hetkellä on parikymmentä astetta lämmintä ja samanlaista on kai luvattu koko viikonlopuksi.

Moto2-luokka aloittaa Silverstonen kisarupeaman perjantaina ensimmäisillä vapailla harjoituksilla. Aika-ajot ajetaan lauantaina ja kisa sunnuntaina klo 13.20.
 

Uusin numero