Kallion kanssa neuvotellut Aspar teki oharit ”jättiläiselle”

MotoGP-piireissä pituutensa puolesta ”jättiläiseksi” luonnehdittu, Kawasakin tehdastallin riveissä tällä kaudella Superbiken MM-sarjassa kilpaileva Baz, 21, kertoo solmineensa Asparin kanssa kaudesta 2015 esisopimuksen, jota ei kuitenkaan kunnioitettu.

– Se oli uskomatonta. Sopimus oli jo valmiina allekirjoitettavaksi, mutta sitten sainkin lukea internetistä, että tuota ei kunnioita. Sitä oli vaikeaa uskoa ja se oli rehellisesti sanottuna hieman masentavaa. Onneksi olemme löytäneet muita ratkaisuja, Baz kertoo gpone.com-sivustolla.

Bazille tehdyn oharin taustalla oli Asparin kilpailutoiminnasta vastaava, tiimin päällikkö Jorge Martinezin oikea käsi Gino Borsoi.

Borsoi totesi reilut kaksi viikkoa sitten, että Baz on hänen mielestään yksinkertaisesti liian isokokoinen kuljettaja Hondan tuotantopyörän selkään.

Baz kelpaa Yamahalle

Baz kävi viime viikonvaihteessa Aragonin GP:n yhteydessä tiiviisti neuvotteluja muiden tahojen kanssa.

Tapetilla on nyt vahvimmin Yamahan Open-luokan sääntöjen mukaisilla pyörillä operoiva Forward-tiimi, jossa Baz kilpailisi saksalaisen Stefan Bradlin kanssa. Hondan heivaamalla Bradlilla on jo valmis sopimus plakkarissaan.

– Olemme keskustelleet heidän (Forward) kanssaan alusta lähtien. Sitten Aspar otti yhteyttä, mutta viimeaikaisten tapahtumien jälkeen olemme päätyneet taas neuvottelemaan Forward-tiimin kanssa.

Baz tosin korostaa, että mikään ei ole vielä varmaa.

– MotoGP-luokka ja Superbike ovat yhä molemmat vaihtoehtojani ensi kauden osalta. Yritän olla sopimuskuvioissa niin varovainen kuin mahdollista, että Asparin tapaus ei toistu.
 

Uusin numero