Kallion jatkosopimus vahvistettiin

– Olen erittäin tyytyväinen jatkaessesani Marc VDS Racing Teamissa ensi kaudella. Minulla oli myös pari muuta vaihtoehtoa kaudeksi 2013, mutta kolmas peräkkäinen kausi nykyisessä tiimissä oli niistä paras, kertoi Malesian osakilpailun ensimmäisiin vapaisiin harjoituksiin valmistautunut Kallio.

Tiimin omistaja Marc van der Straten säteili hänkin tyytyväisyyttä samoin kuin tiimipäällikkö Micheal Bartholemy.

– Olen iloinen Mikan ja Scottin jatkosopimuksista. Yhteistyö molempien kanssa on sujunut hienosti. Uskon, että molemmat ajavat voittoja ensi kaudella.

– Hyvä, että sopimukset ovat nyt valmiina. Voimme keskittyä tästä eteenpäin täysillä tämän kauden kolmeen viimeiseen osakilpailuun, säesti Bartholemy.

Marc VDS-tiimi lähtee ensi kaudella myös Moto3-luokkaan belgialainen Livio Loi kuljettajanaan. Loi ajoi Red Bull Rookies Cupin yhteispisteissä tällä kaudella sijalle 11.

Loin sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta. Loi kilpailee Moto3-luokassa Kalex KTM-pyörällä.

Kalex-pyörällä painoarvoa
 
– Nykyisellä tallilla ja minulla oli molemminpuolinen halu jatkaa, joten sopimus syntyi helposti. Marc VDS -talli oli omalla listallani koko ajan ykkösvaihtoehtona. Tärkein juttu minulle oli jatkaa sellaisessa tallissa, joka käyttää Kalexin pyörää, Kallio myönsi.

– Muutoksia tapahtuu hieman tallin henkilökunnan osalta. Oma kisainssi vaihtuu, joten sille saralle on luvassa vahvistusta. Nykyisen kisainssin kanssa homma on toiminut, mutta jatkossa apunani tulee olemaan astetta kovempi tekijä. Myös yksi mekaanikoistani tulee vaihtumaan, Kallio vihjaisi.
 
Malesiaan uusia kehitysosia
 
Malesian GP-viikonloppuna kilpailijoilla voi olla edessä monenlaisia olosuhteita.

– Lämmintä ja kosteaa keliä täällä on yleensä ollut. Nyt ollaan keskellä sadekautta, joten iltapäivisin voi tulla kunnon rankkasateitakin. Vastaavasti täällä rata kuivuu nopeasti, Kallio selvitti.

– Saan käyttööni uusia kehitysosia liittyen uuteen runkoversioon. Nyt pyörää on mahdollista säätää hieman toisella tavalla balanssin, korkeuden ja pyörän painon jakauman suhteen.

– Viime vuonna ajoin täällä hyvän kisan (6:s) ja tykkään tästä radasta. Kun kaikki palaset saadaan kohdalleen, voin keskittyä uusi soppari taskussa menestymään mahdollisimman hyvin kauden kolmessa viimeisessä osakilpailussa, Kallio päätti tyytyväisenä.

Uusin numero