Kallion ja Rabatin Marc VDS-tiimikaveri Loi sai lähtöpassit

– Tiemme ovat eronneet Sachsenringin (Saksan GP) jälkeen ja etsimme hänelle nyt korvaajaa, tiimipällikkö Michael Bartholemy vahvistaa Motogp.com-sivustolla.

Loi, 17, sai käytännössä siis kenkää, mikä ei tullut sittenkään suurena yllätyksenä.

Bartholemy oli tuonut Loille tämän mahdollisuuden tiettäväksi jo ennen, kuin kesätauolle siirtynyt 18 osakilpailun GP-sarja saavutti kauden puolivälin viime viikonvaihteessa Saksassa.

Toista kautta MM-sarjassa kilpaileva, "The Sniper"-lempinimeä totteleva Loi ehti ajaa tällä kaudella parhaimmillaan neljänneksi Argentiinan osakilpailussa Termas de Rio Hondo-radalla.

Sen jälkeen tulostaso on pudonnut merkittävästi. Loi ei ole saavuttanut kuudessa viimeisessä kisassa pistettäkään ja aika-ajosijoituksetkin ovat painuneet 20:n huonommalle puolella.

Loi on kerännyt yhdeksästä osakilpailusta sijaan 18 oikeuttavat 17 pistettä.

Loin tulostaso ei
vastannut satsauksia

Bartholemyn mukaan he tekivät Loille "tulos tai ulos"-kuvion selväksi jo talvella, jolloin nuorukainen ehti vierailla Suomessakin Kallion vieraana. Loi kävi tällöin ihmettelemässä muun muassa jääradan SM-osakilpailua Mäntsälässä.

– Kerroimme Liviolle joulukuussa, että investoimme häneen rahaa tulevan kauden seitsemänteen MM-osakilpailuun asti. Odotimme hänen olevan siinä vaiheessa MM-pisteissä 15 parhaan joukossa. Hän ei kuitenkaan ollut siellä Katalonian GP:n jälkeen.

Loi oli osoittanut siinä vaiheessa syyttävällä sormella Kalex KTM-pyörää.

– Livio kertoi, että se johtui pyörästä, joka ei ollut riittävän hyvä. Annoimme hänelle tämän jälkeen uuden tilaisuuden ja vaihdoimme KTM-pyörään Assenissa ja Sachsenringilla, mutta tulosta ei tullut siltikään, toteaa Bartholemy.

Marc van den Stratenin omistama belgialaistiimi ei ole vielä ilmoittanut, kuka astuu Loin tilalle, kun kausi jatkuu elokuun toisena viikonvaihteena Indianapolisin radalla USA:ssa.

– Ideana on auttaa sellaista lupaavaa kuljettajaa, jolla ei ole ehkä taloudellisesti mahdollista nousta MM-sarjaan, muotoilee Bartholemy.

Satsaukset siis jatkuvat, mutta ei yhtä mittavasti kuin Loin osalta tähän mennessä.

Uusin numero