Kallion hurja nousu ei saanut palkintoa

Pramac Racing -kuljettaja starttasi kisaan 12. ruudusta ja taisteli koko kisan tiukassa ryhmässä viiden muun kuljettajan kanssa. Ryhmä piti kovaa vauhtia yllä, sillä sen kierrosajat olivat kilpailun loppupuolella kaikkia edellä ajaneita kuskeja parempia, paitsi ei Yamahan kärkikaksikkoa Valentino Rossia ja Jorge Lorenzoa.

Kallio nousi ryhmän hänniltä porukan keulaan ja ohitti kaikista kuskeista eniten kisan aikana. Valkeakoskelainen oli kiinni uransa parhaassa MotoGP-sijoituksessa kuudentena viimeisellä kierroksella, kunnes hän kaatui radan toiseksi viimeisessä mutkassa.

– Siinä kohdassa Assenin rataa on nopea vasen mutka. Huomasin aiemmin kisan aikana, että jotkut pystyivät nousemaan siinä rinnalleni ja yrittämään ohitustani. Päätin, että halusin pitää kuudennen sijan ja valitsin peittävämmän ajolinjan. Mutka meni liian leveäksi vasemmalle ja eturenkaan pito ei riittänyt, Kallio kertasi kaatumistaan.

– Sitä ennen kisa eteni tosi hyvin. Tulipahan näytettyä vauhtia ja että pystyn kamppailemaan kakkosryhmässä ja nousemaan sen kärkeen. Pystyin tekemään hyviä ohituksia, vaikka ryhmässä oli kovia vastustajia. Ketuttaa tosi paljon, koska tein hyvän suorituksen ja nyt sitä ei palkittu.

USA:n GP vaarassa?

– Olin varikkosairaalassa paikattavana heti kisan jälkeen. Vasen nimetön jäi pahasti ulosajossa asvaltin ja pyörän tangon väliin ja hankautui siinä pitkän matkan. Lääkäri kommentoi, että sormi voidaan jättää tällaiseksi kuin mitä se on nyt puhdistuksen jälkeen tai sitten se vaatii leikkauksen. En osaa vielä sanoa, pystynkö osallistumaan ensi viikolla Laguna Secan osakilpailuun. Sormesta puuttuu melkein puolet, joten siitä pitäisi saada ensin sormennäköinen, Kallio kertoi.

Uusin numero