Kallion ex-tiimi ei ole nimimiesten suosiossa

Käytännössä tämä merkitsee sitä, että Dornan on itse pistettävä rahaa likoon viimeisiä jaossa olevia tiimipaikkoja täytettäessä.
Ezpeletella on käsissään kahden kuljettajan, eli tällä kaudella Hondan LCR-tiimissä ajavan ranskalaisen Randy de Punietin ja Moto2-luokan maailmanmestaruutta jo tuulettaneen espanjalaisen Toni Eliasin kohtalot.
Toinen näistä kuljettajista löytänee ensi vuonna paikkansa Mika Kallion ex-tiimistä. Tosin De Puniet ja Elias pitävät Ducatin Pramac-tiimiä viimeisenä vaihtoehtonaan. Kummallakaan ei ole hinkua tiimiin, jonka omat rahat eivät riitä jatkossa ilman Dornan apua kuin yhteen kuljettajaan, eli nähtävästi italialaiseen Loris Capirossiin.
Urallaan yhden MotoGP-luokan osakilpailun Estorilissa vuonna 2006 Hondalla voittanut Elias ajoi vielä kaksi kautta sitten Ducatin satelliittitiimissä, josta hän poistui enemmän tai vähemmän ovet paukkuen. Elias on antanut ymmärtää, että hän ei halua takaisin Pramacille. Tunne tuon kuvion osalta lienee molemminpuolinen.
Elias on haikaillut paluuta myös Gresinin Honda-tiimiin, mutta se mahdollisuus alkaa olla nollissa. Gresinille on vahvimmin tulossa japanilainen Hiroshi Aoyama, jonka nykyinen Interwetten-tiimi ottaa hatkat tämän vuoden jälkeen MotoGP-luokasta. Ezpeleta onkin viimeisten tietojen mukaan junailemassa Eliasia Lucio Cecchinellon johtamaan ja monien muiden ohella Playboyn sponsoroimaan LCR-tiimiin.
De Puniet puolestaan pidetään parrasvaloissa tavallaan hinnalla millä hyvänsä. Markkinavoimat huolehtivat siitä, että luokasta on löydyttävä vähintään yksi ranskalaiskuljettaja. MotoGP-luokka huutaa samoin myös saksalaiskuljettajaa, mutta aika ei ole vielä ensi vuonna sittenkään kypsä siihen Max Neukirchnerin ponnisteluista huolimatta.
De Puniet ei ole ollut tyytyväinen palkkaansa LCR-tiimissä ja hän lähti hakemaan leveämpää leipää ensisijaisesti Suzukin suunnalta, turhaan. De Punietille jäi vain luu käteen, sillä Suzuki jatkanee ensi kaudella enää yhdellä kuljettajalla.
De Punietin ainoaksi vaihtoehdoksi on jäämässä Pramac-tiimi. Siihen yksittäisistä haamukierroksistaan tunnettu patonginpurija suostuu vain hampaita kiristellen.

Teksti: Kari Aho

Uusin numero