Kallion ex-tiimi aikoo siirtää Ajon MM-kultajuhlat Japaniin

Zarcolla on mojova 93 pisteen etu Marc VDS:n hallitsevaan mestariin Tito Rabatiin, kun kaudesta on ajamatta viisi osakilpailua. Zarcolle Aragonista seitsemän pistettä Rabatia enemmän ja se on käytännössä siinä.

Ranskalaisella Zarcolla on plakkarissaan 12 peräkkäistä podiumsijoitusta, joista kolme viimeisintä on irronnut voitoilla.  Aragonin GP:n perjantai ja lauantai ovat kuitenkin ehtineet osoittaa, että Rabat on äärimmäisen vahva kotiyleisönsä edessä.

”Raketti-Rabat” pauhasi lauantaina komean paalupaikkaennätyksen, josta kolmanteen lähtöruutuun asettuva Zarco jäi 0,427 sekuntia.

– Se oli kauden paras aika-ajomme ja Titon kierrosaika oli todellakin vaikuttava. Tito oli tuntuvasti muita nopeampi ja voimme lähteä kisaan luottavaisina sen osalta, että hän voi voittaa ja pystymme siten pitämään mestaruuden avoinna ainakin vielä yhden GP:n lisää, toteaa tiimipäällikkö Michael Bartholemy.

Bartholemy kuin Rabatkaan eivät toisaalta kiistä sitä, että ajamalla ei Zarcolta mestaruutta enää riistetä. Jos ei tänään Aragonissa, niin sitten kahden viikon kuluttua Japanin Motegissa.

– Olen tyytyväinen eturivin lähtöpaikkaan ja siihen, että olen pystynyt nostamaan vauhtiani sessio sessiolta. Kierrosajat ovat tänä vuonna Aragonissa paljon aiempia kovempia ja Tito sekä Alex (Rins) ovat olleet minua kisavauhdissa askeleen edellä, myöntää Zarco.

Zarco ei aio ottaa ylimääräisiä paineita mestaruuden katkaisemisen osalta.

– Nautin tästä viikonvaihteesta ja MM-johtoasemastani. Olisi tietysti mukavaa pystyä taistelemaan voitosta, mutta podiumille yltäminen ei olisi sekään lainkaan huono tulos.

Zarco jatkaa ensi kaudella Moto2-luokassa ja Ajo Motorsportin riveissä.

Rabat sen sijaan siirtyy nykyisessä tiimissään MotoGP-luokkaan. Rabatille tarjoutuu ensimmäiset maistiaiset kuninkuusluokan Hondasta maanantaina Aragonissa ajettavissa testeissä.

 

Uusin numero