Kallion ensimmäinen mestaruus varmistui

Valkeakoskelainen kiidätti KTM-pyöränsä neljäntenä ruutulipulle Nordic Superbike-luokassa  ja siirtyi tavoittamattomiin, vaikka lauantain sprinteissä ei jaettu kuin puolet normaaleista SM-pisteistä. Pienemmässä, Superstock 600-luokassakin mestaruus oli Kalliolle katkolla, mutta kolari viimeisessä mutkassa siirsi ratkaisut sunnuntaiseen kilpailuun.

Nordic Superbike-luokan kilpailun voiton ratkaisivat hopeasta kiistelevät konkaripilotit Kari Vehniäinen ja Sami Penna. Paalupaikalta startannut Penna sai todeta kakkosruudusta lähteneen konneveteläisen paremmakseen niukalla, 0.298 sekunnin erolla. Podiumin täydensi kiteeläispilotti Erno Kostamo vankistaen asemiaan sarjanelosena. Kostamo kukisti mestaruutensa varmistaneen Kallion puolella sekunnilla.

Voittaja ihmetteli vauhdin puutetta.

– Ihmeen hiljaa mentiin. En minäkään kuitenkaan kovempaa päässyt. Yritin tiputtaa Pennan kyydistä, muttei se mihinkään pudonnut. Startti oli hyvä ja se ratkaisi. Tyytyväinen olen tähänkin suoritukseen, sanaili Vehniäinen kilpailun jälkeen.

Sami Penna puolestaan kiroili vastustajan ylivertaista suoranopeutta.

– 15 kiloa kevyempi ja saman verran tehokkaampi on tuo Wehnän pyörä. Se pakenee suorilla. Ei sitä eroa kaarrenopeuksilla kurota kiinni. Varsinkin paluusuoran ylämäessä Kari meni menojaan, kertoi nokialainen.

Mestaruutensa varmistanut Vesa Kallio juhli titteliään pidellen jääpussia ranteellaan.

– Ranne sai muutama aika sitten kipeää, eikä sillä voinut tulla jarruihin normaalisti. Varsinkin ison pyörän kanssa oli vaikeuksia. Sitä paitsi ei saatu peliä kunnon iskuun, valitteli mestari.

Nordic Superbike-luokan yhteydessä ajetun Superbike B-luokan voitti Lasse Kärki niukasti ennen kakkostilallaan Cup-mestaruuden varmistanutta Mika Hautalaa. Hannu Vuorinen oli kisassa kolmas.

Patrosen synttärilahja.

Superstock 600-luokan lauantainen sprinttikilpailu ratkesi viimeisessä mutkassa, kun Vesa Kallio yritti ohittaa kisaa siihen asti johtaneen Niki Tuulen. Kallio kaatui ja Tuuli joutui kieppaamaan ylimäärisen mutkan radan ulkopuolella. Lauantaina 18 vuotispäiväänsä juhlinut Valter Patronen kiitti ja kumarsi ajaen ykkösenä ruutulipulle. Myös järjestävän seuran, Imatran Moottorikerhon kasvatti Juha Kallio kerkesi maaliin ennen Tuulia.

– Ihan hyvä synttärilahja, naureskeli voittonsa myötä pienet mestaruussaumat säilyttänyt Patronen.

Vesa Kallion sarjajohto kutistui 25 pisteeseen. Kolaritilanne oli Kallion mielestä normaali kisatilanne.

– Onni ettei Niki telonut itseään tuossa harmillisessa kolarissa. Poika olisi kyllä ansainnut voittonsa, se oli hyvää treeniä ensi viikonlopun EM-osakisaan, arveli Niki Tuulen tiimipäällikkönä toimiva valkeakoskelainen.

Supersport 600 B-luokan Suomen Cup mestaruus ratkesi myös Motoparkin radalla lauantaina. Helsinki Racing Clubia edustava Aki Valkila voitti luokkansa 12 kierroksisen kilpailun ja kasvatti piste-eronsa tavoittamattomiin. Cup-hopeasta kiistelevät Saku Erkkilä ja Henry Junkkarinen täydensivät podiumin.

Virtasalmella ajetaan sunnuntaina täysi kattaus SM-luokkia.