Kalliolta MM-kullan napannut Lüthi liittyy KTM:n MotoGP-luokan projektiin

Kallion vuonna 2005 vain viidellä pisteellä 125-kuutioisten MM-kultataistelussa kukistaneelle sveitsiläiselle Thomas Lüthille on luvassa testitöitä KTM RC16-pyörän puikoissa.

Moto2-luokan MM-sarjassa myös ensi kaudella kilpaileva Lüthi ja tämän manageri Daniel M. Epp ovat vahvistaneet KTM-kuvion Speedweekille.

– Kyllä, minulla on sopimus KTM:n kanssa. Olen ajanut MotoGP-pyörällä kerran yli kymmenen vuotta sitten, kun Honda palkitsi minut piikkiluokan mestaruudesta tuolla mahdollisuudella Valenciassa. Tulen näin ollen ajamaan ensimmäiset todelliset MotoGP-luokan testini KTM:llä, kertoo Lüthi.

Kalliolla on kaudella 2017 kuninkuusluokkaan palaavan KTM:n kanssa kahden vuoden sopimus. Lüthin vastaava on lähinnä keikkaluonteinen. Lüthin, 29, sopimus kattaa kuusi testipäivää, jotka sijoittuvat kesä-elokuuhun.

Kallion kanssa KTM:n uutukaista on tähän mennessä testannut saksalainen Alex Hofmann. Lüthin lisäksi uuteen kaartiin varikkopuheissa on liitetty myös ranskalaisen Randy de Punietin nimi.

Suomalaistalli Ajo Motorsportille viime kaudella Moto2-luokan maailmanmestaruuden ajaneelle De Punietin maanmiehelle Johann Zarcolle on hänellekin luvassa tänä vuonna mahdollisuus päästä testaamaan MotoGP-luokan pyörää ja todennäköisin vaihtoehto on KTM. Tallipäällikkö Ajo on tehnyt jo pitkään ja menestyksekästä yhteistyötä KTM:n kanssa.

Lüthi ja manageri Epp eivät lähde kurottamaan kuuta taivaalta. He tarttuvat tilaisuuteen, mutta tekevät sen luonnollisesti toiveikkaasti.

– KTM valitsee kaudeksi 2017 kaksi kisakuljettajaa. Meillä ei ole suinkaan mitään sopimusta kaudesta 2017. Meillä on vain tämä testisopimus, tähdentää Epp.

– Jokaisen kuljettajan unelma on kilpailla MotoGP-luokassa ja se pätee tietenkin myös Tomiin (Lüthi). Tämän yhteistyön lopputulos on kirjoitettu tähtiin, Epp maalailee suojattinsa mahdollista KTM-tulevaisuutta.

KTM:n MotoGP-luokan projekti esitellään virallisesti ja samalla suurelle yleisölle 12.-14. elokuuta Red Bull Ringilla ajettavan Itävallan MM-osakilpailun yhteydessä.

Kalliolle on luvassa silloin näytösluonteisia kierroksia itävaltalaisradalla. KTM houkuttelee Itävallan GP:ssä pelkästään omaan katsomo-osaansa yli 8000 silmäparia.
 

Uusin numero