Kalliolta kylmän viileä esitys kisa-aamun harjoituksissa

Kallio hioi riskeittä kisasäätöjä ajamalla vielä viileässä warm up-sessiossa sijaan 22 oikeuttaneen kierrosajan 1.33,749. Tasan tarkkaan 4005 metrin mittainen rata taittui kokeneelta suomalaiskuljettajalta lauantain aika-ajossa lukemin 1.32,092.

Aamun treenin kärkeen Hondallaan karautti maailmanmestari Marc Marquez ajalla 1.31,095, josta Kallio jäi 2,654 sekuntia.

”Kisa on aina
oma lukunsa”

Kallio tavoittelee klo 15 käynnistyvässä kisassa pisteitä, eli sijoitusta 15 nopeimman joukkoon. Hän kuitenkin myöntää samalla, että edessä on sittenkin hyppy tuntemattomaan.

– Emme vielä tiedä, miten pyörä käyttäytyy ja renkaat kestävät kisapituutta ajettaessa. Olemme tietenkin ajaneet testeissä kisasimulaatioita, mutta tämän päivän tarina on toinen, kun pitää puskea toden teolla muita vastaan. Kisa on aina kisa ja tässä vaiheessa on vielä vaikea tietää, mitä tulee tapahtumaan. Se nähdään sitten, toteaa uransa 33. kuninkuusluokan kisan ajava Kallio kylmän rauhallisesti.

Ajon maailmanmestarit
ajavat vain voitoista

Suomalaisasetelmat ovat kaiken kaikkiaan kohdallaan kauden viimeiseen kisapäivään, sillä kahta maailmanmestaruutta juhlineen Ajo Motorsportin Brad Binder oli Moto3-luokan warm up’in nopein ja Johann Zarco motokakkosten vastaavassa sessiossa viides.

Binder lähtee kisaan kakkosruudusta ja Zarco paalupaikalta Ricardo Tormo-radan ennätysaika plakkarissaan.

Binder siirtyy ensi kaudella Moto2-luokan uuteen Red Bull KTM Ajo-tehdastiimiin. Zarco puolestaan nousee Ajo Motorsportin toisen ex-kuljettajan Jonas Folgerin kanssa Yamahan MotoGP-luokan Tech 3-satelliittitiimiin.

– Paalupaikka viimeisessä Moto2-luokan kisassani on fantastinen ja siitä jäi hienoja muistoja. Tavoitteeni on palkita hieno tiimini mahtavasta työstä vielä yhdellä voitolla, vahvistaa Zarco.
 

Uusin numero